Dan Negru, furios din cauza vaccinării covid. Anunțul făcut în urmă cu câteva momente

Dan Negru, furios din cauza vaccinării covid. Anunțul făcut în urmă cu câteva momente
Ce spune Dan Negru despre vaccinarea împotriva COVID-19

Anunţul făcut Klaus Iohannis legat de imunizare stârneşte controverse în rândul românilor. Dacă unii vor accepta injecţia, alţii resping categoric ideea. Printre vedetele care au adus în discuţie această problemă să numără şi Dan Negru care s-a arătat furios din cauza vaccinării COVID. Ce spune celebrul prezentator de la Antena 1?

Părerea lui Dan Negru despre vaccinarea împotriva COVID-19

Giganţii farmaceutici Pfizer-BioNTech şi Modernă au anunţat că vaccinul pentru coronavirus a fost finalizat, motiv pentru care întreaga lume aşteaptă acum să se imunizeze. În ceea ce priveşte România, aceasta va primi vaccin anti-Covid prin schema comună a Uniunii Europene, care a încheiat contracte cu mai mulți producători. Klaus Iohannis a estimat că vaccinarea va începe la începutul anului viitor, iar la populația generală vaccinul va ajunge abia la începutul verii 2021.

În lipsa unor informaţii clare, mulţi dintre români nu ştiu ce să facă în această privinţă. Dacă unii spun că îşi vor face injecţia, alţii nici nu vor să audă de aşa ceva. Sătul de mesajele trimise de internauţi, Dan Negru s-a arătat furios din cauza vaccinării COVID şi a publicat, pe pagina de Facebook, o postare în care îşi spune părerea.

“Primesc multe mesaje că astea. Ce să răspund ? Că orice răspuns te face țintă. Are careva responsabilitatea răspunsului ? Fiecare cu adevărul lui… „Efectul adevărului iluzoriu” e teoria lui Lynn Hasher care zice că dacă se repetă aceeași minciună de mai multe ori, oamenii vor începe să o creadă că fiind un adevăr. „Illusory truth effect” stă la baza publicității, a campaniilor electorale sau a propagandei. O să stea și la baza campaniei pro/anti vaccinare. De acu’ contează care țipă mai tare. Nu mă mai întrebați. Habar n-am!”, a scris vedetă de la Antena 1.

Etapele vaccinării în România

Autorităţile au realizat strategia naţională de vaccinare împotriva SARS-COV-2. Aceasta va cuprinde trei etape, iar primii care vor fi imunizaţi sunt cei din sistemul sanitar şi care deservesc activitățile critice.

  1. vaccinarea personalului din sistemul medical public și privat și personalului care deservește activități critice (de la apărare, ordine publică, transporturi, până la educație, alimentație sau energie).
  2. vaccinarea populației aflate la risc în fața Covid-19 – vârstnici și persoane cu boli cronice, care s-au constatat că sunt comorbidități la cazurile de Covid-19.
  3. vaccinarea populației generale.

“Nu va fi nimeni forțat. Este o garanție că vaccinarea va fi voluntară și în niciun caz nu va fi cineva constrâns, obligat, forțat să își facă acest vaccin. Cererea depășește capacitatea de producție. Iar noi trebuie să fructificăm într-un timp scurt toate beneficiile acestei vaccinări. Trebuie să ne asigurăm că avem lucrătorii din sistemul de sănătate protejați. Ne interesează să fie un personal medical apt, cât mai protejat. Asta pentru că se află la interfața cu pacienții. Dacă nu avem un personal medical sănătos fizic, emoțional, nu putem să facem față situației actuale”, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghiță, pentru Europa Liberă.