Cum ții cartofii comestibili luni de zile. Cel mai tare truc de depozitare

Cum ții cartofii comestibili luni de zile. Cel mai tare truc de depozitare
Cum ții cartofii comestibili luni de zile.

Mulți aleg să păstreze cartofii în frigider sau într-un dulap de bucătărie, dar dacă nu îi poți ține într-o pivniță sau subsol, exista un loc și mai bun în care să ii pui. Există mai mulți factori de care trebuie să îi iei în considerare atunci când depozitezi cartofii pentru a profita la maximum de durata de depozitare și de calitate. Iată un loc neobișnuit pentru a păstra cartofii, iar atunci când sunt depozitați în acest fel, ei pot rezista până la 10 săptămâni, chiar mai mult.

Cum ții cartofii comestibili luni de zile

Deși poate că tot ai auzit sfatul de a-ți pune cartofii la frigider, ei bine, aceasta nu este de fapt o idee bună pentru că cartofilor nu le place temperatura rece.

Cartofii preferă o temperatură între patru și 10 grade Celsius, astfel că trebuie să găsești un loc în care să ai această temperatură. Și încă un lucru poate mai puțin obișnuit este acela că cartofii preferă umiditatea.

Deși poți vedea că metoda poate face ca aceste legume să reziste luni de durează luni de zile, este o idee bună să îi verifici, deoarece efectul de putrezire se poate răspândi și la cei care nu sunt putreziți încă.

O altă sugestie de depozitare este așezarea cartofilor într-un loc întunecat deasupra ziarului, la o temperatură puțin mai ridicată. Acest lucru va face ca coaja lor să se îngroașe, fapt care înseamnă că cartoful este mai puțin predispus la vânătăi și putrezire.

Ce trebuie să știi

Dacă pui cartofi în frigider, în primul rând, trebuie să știi că nu există umiditate în frigider, pentru că un frigider elimină umiditatea din aer și mai mult, temperatura rece din frigider face ca amidonul din cartof să se transforme în zahăr și descompune structura celulară a cartofului. Un alt lucru poate mai puțin știut este acela că cartofii sunt foarte sensibili la lumină, mai ales la lumina soarelui.

Lumina soarelui face ca leguma aceasta să devină verde sau, de fapt, orice fel de lumină face ca cartoful să aibă în cele din urmă un strat verde pe exterior.

Astfel, cel mai bun loc pentru cartofi este unul uscat și întunecat. Dacă ai pivniță, îi poți depozita acolo, într-un coș, iar aceștia pot rezista în mod normal între opt până la 10 săptămâni.

Însă îi poți păstra și în bucătărie pentru că rezistă la fel mult. Poți să folosești o tavă de gătit sau de copt cu suport. Acolo se pun cartofii nespălați, întinși pe toată tava.