Cum coci cartofii în doar 7 minute. Trucul care te scoate repede din bucătărie

Cum coci cartofii în doar 7 minute. Trucul care te scoate repede din bucătărie
Un mic truc pentru a coace cartofii în doar 7 minute

Cartoful este acel aliment care nu lipsește aproape niciodată din casa românilor. Dacă lipsește, sigur se află pe lista de cumpărături. Este gustos, ușor de preparat și avem foarte multe rețete. Iată un mic truc care te va ajuta să gătești cartofii mai ușor.

Cartofi copți în doar câteva minute

Pentru a coace cartofii mult mai rapid va trebui să renunțați la cuptorul normal și să apelați la cuptorul cu microunde. Veți obține în mare parte același rezultat, însă într-un timp mult mai scurt.

În primul rând, curățați cartofii foarte bine, în special dacă vă place să-i mâncați cu tot cu coajă. Apoi, străpungeți cartoful de jur împrejur cu o furculiță, pentru a ajuta la eliminarea aburului în timp ce aceștia se încălzesc și pentru a preveni o potențială „explozie” a cartofului în cuptorul cu microunde.

De asemenea, dacă vă plac cartofii mai crocanți, asigurați-vă că aceștia sunt complet uscați după spălare, apoi puneți pe ei puțin ulei înainte de a fi introduși în cuptorul cu microunde.

Timpul de coacere depinde în funcție de mărimea cartofului. Puneți-i pentru început la 3-4 minute, îi întoarceți, apoi adăugați alte 3-4 minute, după caz, pentru a obține cartoful pe placul dumneavoastră.

Peste el puteți adăuga sare, diferite condimente după gust, puțină smântână sau orice doriți. Indiferent de varianta aleasă, veți avea o cină gustoasă, gata în maxim 10 minute.

Omletă gustoasă cu cartofi, gata în 15 minute

Omleta este foarte ușor de făcut și gustoasă. Multă lume o iubește deoarece se face într-un timp foarte scurt și nu necesită multă pricepere. Omleta cu cartofi este una dintre cele mai cunoscute preparate culinare din Spania, și nu numai. Iată cum puteți face o omletă cu cartofi la cuptorul cu microunde.

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 115 grame de ceapă (după gust),
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin,
  • 2 linguri de apă,
  • 3 cartofi,
  • 3 ouă,
  • sare și piper după gust.

Pentru a prepara omleta cu cartofi, începeți prin a curăța și tăia ceapa solzișori. Apoi, puneți ceapă într-un va de sticlă termorezistent, adăugați o lingură de ulei de măsline, 2 linguri de apă și un praf de sare.

Amestecați toate ingredientele și puneți totul la cuptorul cu microunde timp de 4 minute la putere maximă. În timp ce se gătește, tăiați cartofii în felii subțiri și puneți-i peste ceapă, adăugați 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, amestecați și puneți în cuptorul cu microunde timp de 6 minute.

Într-un bol, bateți ouăle și adăugați un praf de sare. După ce s-a fiert cartoful, se toarnă ouăle și se distribuie uniform. Gătiți timp de 3 minute, întoarceți omleta și mai gătiți timp de 2 minute la putere maximă. Omleta este gata de servit, iar prepararea ei a durat doar 15 minute.