Trucul prin care să reîncălzești cartofii prăjiți. Așa vor fi din nou crocanți

Trucul prin care să reîncălzești cartofii prăjiți. Așa vor fi din nou crocanți
Cum să îți reîncălzești cartofii prăjiți? Poți să îi faci să fie din nou crocanți.

Cartofii prăjiți sunt iubiți de toată lumea. Unii îi preferă indiferent dacă sunt reci sau chiar au stat în frigider o zi sau două, timp în care alții îi consumă doar dacă sunt calzi. Există un truc ce te poate ajuta sa îi reîncălzești și să aibă textura potrivită. Ei pot avea același gust ca atunci când i-ai gătit. Cum trebuie să procedezi ca să îi faci din nou crocanți și delicioși? Bucătarii au oferit un sfat pentru toți iubitorii de cartofi prăjiți.

Truc pentru cartofi: cum să îi reîncălzești și să fie la fel de crocanți?

Risipa alimentară este inutilă și problematică din punct de vedere ecologic. Mulți oameni sunt extrem de neglijenți în zilele noastre, iar asta duce la o pierdere uriașă de mâncare care este, de fapt, încă bună de consum.

Specialiștii recomandă să te folosești de produsele, ingredientele sau preparatele pe care le ai până când chiar nu mai poți profita în niciun fel de acestea. Mulți oameni consumă cartofi prăjiți.

Indiferent dacă îi faci acasă, îi comanzi de la restaurante sau dacă îi iei tu de la diverse fast-food-uri, ține cont să nu îi pui în coșul de gunoi cât sunt încă buni. Poți să îi reîncălzești cu ușurință și să îi folosești ca o garnitură pentru o friptură ori ca o gustare.

Prima metodă potrivită este să folosești friteuza cu aer cald. Chiar și cartofii gătiți cu o zi înainte pot prinde din nou ,viață’ și pot avea un gust deosebit, crocant și aromat. De asemenea, în acest aparat nu trebuie să pui deloc ulei, pentru că friteuzele cu aer oferă rezultate crocante folosind doar aer fierbinte.

Pas cu pas

Pornește friteuza și lasă-o să se încălzească. Umple jumătate din recipient cu cartofi și gătește-i 3 minute, ulterior amestecă și încălzește încă 3 minute. Rezultatul va fi unul excepțional, nu vei mai face risipă și te vei bucura de încă o masă caldă și pe placul tău.

Dacă nu ai un astfel de aparat la tine acasă, poți să îi reîncălzești folosindu-te de cuptorul clasic. Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și pune cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Distribuie bine bucățile de legume la distanță și lasă-le la gătit pentru 6 minute. O altă variantă este să îi tragi la tigaie cu foarte puțin ulei. Încinge tigaia și adaugă cu grijă cartofii fără ca aceștia să se suprapună. Trebuie să ai grijă să îi întorci regulat, iar mai apoi să îi scoți pe un șervețel de bucătărie.