27 nov. 2023 | 17:55

Cum se fac jumările. Doar așa vor ieși crocante

Diverse
Cum se fac jumările. Doar așa vor ieși crocante
Doar așa vor ieși crocante și perfecte

Când faci jumări, există câteva secrete bine păstrate care fac toată diferența. Nu vrei niște bucăți cu carne și grăsime care nu au pic de gust, ele trebuie să fie suficient de crocante și gătite uniform. De la alegerea ustensilelor potrivite până la pregătirea cărnii, fiecare detaliu contează. Cum se fac jumările și la ce trebuie să fii atent?

Totul despre jumările perfecte

Primul pas esențial în prăjirea jumărilor perfecte este alegerea corectă a recipientului. Se recomandă folosirea unui tuci sau a unei oale de inox cu fund mai gros. Acest detaliu asigură o distribuție uniformă a căldurii, esențială pentru a evita lipirea bucatelor de slănină de fundul oalei.

Citește și: Secretul jumărilor de porc s-au aflat. Când trebuie să le consumi obligatoriu

O altă etapă crucială este curățarea corespunzătoare a slăninii de pe carnea de porc. Trebuie neapărat să îndepărtezi șoricul, altfel există riscul ca acesta să se lipească de fundul oalei și iasă un dezastru.

Când cureți bine slănina te asigură că vei obține o textură crocantă și niște jumări cu adevărat delicioase.

 Slănina trebuie tăiată în bucăți de aproximativ aceeași mărime, ideal în jur de 3-4 cm. Această uniformitate în dimensiuni este esențială pentru a asigura o prăjire uniformă. Dacă bucățile sunt tăiate inegal, există riscul ca unele să rămână necrocante, în timp ce altele devin prea crocante, chiar arse.

Un alt sfat important este evitarea adăugării de grăsime suplimentară curățată de pe carne. Acestea se vor depune mai rapid pe fundul oalei și vor interfera cu procesul de prăjire. Pentru o consistență perfectă, este recomandat să le îndepărtezi înainte de a începe procesul de pregătire.

Cum se fac jumările – secrete importante

Pentru a evita ca jumările să se lipească de tuci, tigaie sau oală, un alt truc constă în a adăuga apă peste bucățile de slănină încă de la început. 

Vezi și: Secretul celor mai bune jumări de porc. Trucul gospodinelor de la țară pentru a le face crocante

Nu este nevoie de o cantitate mare; scopul este să se adauge apă suficientă pentru a preveni lipirea și a permite slăninii să lase untura. Faptul că adaugi apă înseamnă că jumările vor deveni și mai crocante. Acest proces poate fi repetat de mai multe ori până când observăm că slănina începe să lase untura, semn că jumările sunt gata să fie prăjite.

În timpul procesului de prăjire, amestecarea este cheia succesului. La început, se recomandă amestecarea frecventă pentru a asigura o prăjire uniformă. Pe măsură ce jumările încep să se topească și să devină crocante, frecvența amestecatului poate fi redusă.

Un alt aspect important este momentul când adaugi sare. Este indicat să o adăugăm mai la final sarea, ca să nu te păcălești în privința volumului inițial. Când adaugi sare în ultimele etape ale gătitului, și asta e valabil în orice mâncare, ai mai mult control asupra gustului și texturii finale ale jumărilor.

Secretul pentru cele mai delicioase jumări constă în atenția la detalii, de la alegerea tigăii sau tuciului perfect, de regulă de fontă. Apoi, bucățile de carne de porc trebuie să fie fără șorici, care se va lipi de fundul oale și vei avea apoi depuneri care vor arde jumările.

De asemenea, sărează jumările mai spre finalul gătitului și apoi servește-le cu mămăliguță și mujdei.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Tunelul care va lega Europa de Africa. Când vei putea să călătorești cu trenul din Spania în Maroc
Click.ro
Noutăți despre starea lui Florin Piersic. Ce transmit medicii săi
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Doliu la Hollywood. A murit un personaj legendar
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
SCENA ARTISTICĂ este în doliu. A încetat din viață un nume cu adevărat de legendă
Capital.ro
Rugăciune către Sfântul Apostol Toma. Se citește în prima duminică de după Paște
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Noi taxe și impozite pentru români. Ce biruri pregătește Guvernul
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro