Jumările de porc sunt consumate de foarte mulți români, mai ales pentru că ele nu lipsesc atunci când vine vorba despre o masă îmbelșugată, luată în familie. Totuși, ele trebuie să fie consumate în anumite momente. O să observi că te vor scăpa de anumite probleme neplăcute!
Mulți se feresc de consumul de jumări, crezând că ele fac mult rău. Adevărul este altul! Pe lângă faptul că sunt gustoase, jumările de porc te pot ajuta chiar după o noapte de pomină. Ele o să te ajute să treci peste mahmureală cât se poate de repede.
Nopțile petrecute alături de cei dragi se pot transforma în cel mai scurt timp în petreceri pline de povești amuzante. Bineînțeles, în momentul în care găsești un subiect de discuție interesant, sau pur și simplu muzica este pe placul tău, paharele de alcool nu mai sunt numărate, ci doar savurate.
Totuși, a doua zi o să te confrunți cu o durere imensă de cap, dar și cu diferite stări de rău. Pe lângă zeama de varză, este important să consumi jumări de porc pentru a scăpa de mahmureală. Ele o să absoarbă alcoolul din organism, așa că o să te simți mai bine în cel mai scurt timp.
Jumările sunt ușor de pregătit, așa că nu trebuie să petreci mult timp în bucătărie pentru a pune pe masă ceva delicios! O să ai nevoie doar de slănină de porc, sare și o ceapă pentru ca persoanele dragi să fie mulțumite și să îți mai ceară o porție.
Începe prin a lăsa bucățile de slănină în apă și adaugă sare. Totuși, nu uita să schimbi apa în decursul a 2-3 ore până când observi că bucățile de carne sunt complet curate. Apoi, ele trebuie scoase și lăsate pe servețele de hârtie pentru ca lichidul să fie absorbit complet.
Taie bucățile după propriul gust, gândindu-te cât de mari vrei să fie jumările. Slănina trebuie să fie tocată în cubulețe și pusă într-o cratiță cu fund gros, la foc moderat. Amestecă încontinuu pentru ca jumările să se topească uniform și scoate, din când în când, untura.
În momentul în care s-au topit suficient, jumările trebuie să fie scoase și puse la scurs, într-o sită. Nu uita să presari sare grunjoasă pe acestea. După ce s-a scurs untura, pune iar slănină la topit, până când aceasta se termină. Scoate bucățelele de jumări și strecoară untura printr-o sită deasă.
La final, adaugă o ceapă în untura care a stat la răcit timp de 20 de minute, iar apoi lasă totul așa timp de câteva ore înainte de a scoate leguma. Astfel, o să poți să consumi și untura, care o să fie depozitată, ulterior, în borcane, fără a te confrunta cu mirosuri neplăcute, potrivit pofta-buna.com.