Tortul dietetic care îngrașă cel mai puțin. Din păcate, românii nici nu vor să guste din el

Tortul dietetic care îngrașă cel mai puțin. Din păcate, românii nici nu vor să guste din el
Tortul dietetic care îngrașă cel mai puțin. Din păcate, românii nici nu vor să guste din el

Dulciurile sunt slăbiciunea tuturor, mai ales în timpul luptei cu kilogramele în plus. Pentru pofticioși, nutriționiștii au o rețetă specială de tort dietetic. Cu toate că îngrasă foarte puțin și este ușor de preparat, mulți români nu acceptă nici măcar să guste din el.

Rețeta specială a nutriționiștilor. Cum se prepară tortul care îngrașă cel mai puțin

Nutriționistul Mihaela Bilic este cunoscută pentru sfaturile mai puțin convenționale pe care le oferă celor care doresc să slăbească.  Pentru cei care nu pot renunța total la dulciuri, specialistul recomandă un desert de sezon, pe care îl asezonează cu înghețată. Potrivit nutriționistului, este „cel mai dietetic tort din lume”.

Rețeta a fost explicată, pas cu pas, de nutriționist, pe pagina sa de Facebook.

„Prăjiturile mele sunt considerate banale, nepotrivite pentru ocazii festive, niste Cenuşărese ale cofetăriei. Nici ştrudelul nici placinta şi nici mărul în aluat, oricât ar fi de delicioase, nu ne produc un wow de admiratie. O excepţie totuşi există- tortul de mere, probabil cel mai simplu şi mai dietetic tort din lume.”

Tortul dietetic care îngrașă cel mai puțin. Din păcate, românii nici nu vor să guste din el
Tortul dietetic care îngrașă cel mai puțin. Din păcate, românii nici nu vor să guste din el

Mod de preparare

Nutriținistul le îndeamnă pe gospodine să facă din mere, ce se găsesc din belșug în comert în această perioadă, o adevărată sărbătoare. Pentru a prepara tortul dietetic, trebuie întâi caramelizat zahăr într-o cratiță. Apoi se așează în ea merele întregi, curațate, în prealabil, de coajă și sâmburi. Acestea se umplu cu stafide, scorțișoară sau dulceațp de creșe amare. Merele se ung cu unt și apoi se bagă la cuptor. Când fructele înceă să se rumenească, se toarnă deasupra pandișpan, apoi se mai pun o tură la cuptor. „În final, răsturnați cratița pe un platou și…ta-da…tortul e gata”.

Desertul, descris de nutriționist ca „o coroană aurie de mere coapte pe un blat pufos și gălbior, armonie de toamnă, nu alta!” poate fi servit cu înghețată, cremă de vanilie sau frișcă.

Cine este nutriționistul Mihaela Bilic

De-a lungul timpului, Mihaela Bilic a devevit cunoscută publicului larg ca fiind „nutriționistul vedetelor”. O etichetă de care specialistul ar vrea să se despartă, încercând să-i convingă pe români că „dieta Bilic” nu există, iar cea mai bună metodă de a slăbi este, pur și simplu, mâncatul mai puțin, scrie Adevărul. Fire rebelă din construcție, Mihaela Bilic nu s-a ferit niciodată de adevă, alegând să părăsească mediile în care simțea că nu ar fi putut înflori profesional.

„Am fost exact invers, ca oaia neagră. Eu mi-am dat demisia din spital pentru că n-am putut să mă conformez regulilor lor stupide, am făcut nutriţie atunci când nimeni nu voia să facă… Mă mai întreabă fetele de la revistele glossy: „Unde vă faceţi cumpărăturile?“. „La benzinărie!“ Eu sunt foarte sinceră. Câteodată, lumea nu crede. Domnule, nu mă dau cu creme pe faţă, nu folosesc nu ştiu ce produse de make-up. Am fost la Abagiu (n.r. – Alexandru Abagiu, make-up artist) prima oară, în 2011, să fac şi eu un curs de machiaj, pentru că nu mă machiasem niciodată. Şi el zice: „Adu-mi toate produsele tale de machiaj să stabilim ce şi cum“. Şi eu i-am zis că n-am. Nimic. Nici rimel, nici fond de ten, nici ruj. Şi zice: „N-am pomenit aşa ceva“. Păi uite-mă pe mine!”, a povestt nutriționistul, pentru sursa citată.