20 mart. 2023 | 17:21

Cum s-a lansat Delia în muzică, în anul 1999. Primul lucru pe care l-a făcut pentru a deveni celebră

Monden
Cum s-a lansat Delia în muzică, în anul 1999. Primul lucru pe care l-a făcut pentru a deveni celebră
Unde a apărut prima oară la tv

E una dintre cele mai cunoscute cântărețe de la noi, dar știai cum s-a lansat Delia în muzică? Acest lucru s-a întâmplat în anul 1999. Vedeta este una dintre personajele mondene foarte apreciate în România, dar nu doar pentru muzica ei. Delia este cunoscută pentru stilul său nonconformist de a se îmbrăca, pentru gândirea ei liberă și iubirea pentru natură și călătorii. 

Cum s-a lansat Delia în muzică, în anul 1999

O cunoaște toată România de pe vremea când cânta „Vino la mine”, în trupa N&D pe care o forma alături de Nick. Acum a evoluat și are o mulțime de hit-uri, o viață împlinită și o carieră frumoasă. 

Delia, acum în vârstă de 41 de ani, s-a lansat în muzică între anii 1999 și 2000, când a făcut trupa N&D alături de Nick.

Pe vremea aceea, postul tv Atomic rula în buclă melodii precum „Vreau să plâng”, „Vino la mine” sau „Nu pot să te uit”. 

Trupa Deliei a fost cea care a pus umărul la evoluția muzicii în România. Drept dovadă, multe dintre acele piese sunt remixate și folosite în cluburile de fițe de astăzi. 

Dar Delia nu și-a început cariera în N&D. Puțină lume știe, dar Delia a debutat în primul ei clip video înainte de a se apuca de muzică. 

Vedeta avea 18 ani când promova inițiativa de a dota gratuit cu computere școlile din România. Videoclipul, în care s-a implicat și Pro Tv, o arată pe Delia, iar muzica și versurile erau făcute de Loredana Groza. Delia e îmbrăcată într-un costum gri format dintr-o jachetă și o pereche de pantaloni și cântă despre cum un calculator este „o șansă în plus de viitor”.

Delia și începuturile în muzică

Vedeta a studiat la Liceul de Muzică Dinu Lipatti, apoi a făcut Conservatorul de Muzică din București, unde s-a specializat pe pian și flaut. 

Gina Matache, mama vedetei, a încurajat-o să urmeze o carieră muzicală, ea însăși fiind cântăreață de muzică populară. 

„Veneam de la o școală de muzică unde studiam Mozart. Și am ajuns în studio unde se cântau două acorduri pe clapă – tân, tân – și gata! Era bombă, era viral! Dar am zis că nu pot să fac asta! Atunci gândeam mult mai complicat muzica. Eram în școală și eram formată altfel. Am văzut apoi că în muzică totul se mișcă cu alte viteze și ce place oamenilor e cu totul și cu totul altceva. Să sune simplu, catchy și să fie familiar. Aici era cheia”, spunea vedeta într-un interviu. 

Cariera solo a Deliei a început din 2003. A scos albumul de succes „Parfum de fericire”, „Listen Up!”, „Pe aripi de vânt”, „Deliria” și „Acadelia”.

Curiozități despre Delia

Are o mulțime de proiecte muzicale, dar și la Tv, unde face parte din juriul iUmor. Este în fața camerelor de foarte mulți ani, iar publicul o iubește pentru naturalețea sa, felul său de a fi liber și personalitatea ei colorată.

Delia a împlinit 41 de ani pe 7 februarie 2023. Are 1,66 m înălțime și înainte să fie căsătorită cu partenerul său actual, a avut o relație de doi ani cu celebrul Matteo. 

Delia s-a măritat cu Răzvan Munteanu în 2012. Cei doi fac o pereche foarte sudată, muncesc împreună și călătoresc împreună în toate colțurile lumii.

„Mie nu mi-a plăcut niciodată să stau în tipare, să îmi impun limite, nu mi-am propus niciodată să plac tuturor.

Prin acest fel de a fi al meu și prin modul în care am ales să mă dezvolt ca om și ca artist, am reușit să mă apropii de feluri diferite de public, pentru că mereu am explorat, m-am jucat, am încercat și am vrut să fiu eu.

Dacă publicul a rezonat, atunci nu îmi rămâne decât să mă bucur.”, a povestit Delia într-un interviu.

Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Digi24
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Copaci care cresc repede. Ce să plantezi în curte ca să ai umbră în câțiva ani
Spynews
România, LIDER mondial. Decizie unică la Guvern. Nimeni în lume nu mai face asta
Capital.ro
Trucul banal care ține muștele la distanță, fără soluții chimice. Așa nu vor mai intra în casă
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro