Castraveții murați în saramură sunt ideali alături de preparatele din carne, cum ar fi friptura la cuptor, gulaș sau tocăniță. Totuși, există un secret pe care multe gospodine nu îl știu atunci când prepară saramura pentru castraveți murați. Citește mai jos și află toate detaliile.
Te-ar putea interesa și: Când se pune varza la murat pentru iarnă. Trucul pe care toate gospodinele îl folosesc
Castraveții murați sunt folosiți de bucătărese în salatele cărora le dau un gust divin, dar și alături de carnea gătită în diferite moduri.
Crocanți, gustoși și condimentați, ei se pregătesc ușor, iar majoritatea românilor au în cămară borcane întregi de castraveți, mai ales că se apropie iarna.
Castraveții murați în saramură sunt perfecți lângă mâncăruri gătite, cum ar fi iahnie de fasole, gulaș de vită, ostropel de pui, pui cu smântână, dar și alături de fripturi de porc sau vită.
Ingredientele necesare sunt următoarele:
Mai întâi, se spală castraveții bine, și desigur, atunci când sunt cumpărați trebuie să fiți atenți ca mărimea să fie egală, ca să se poată mura în același timp.
După care, trebuie să pregătești borcanele curate, iar pe fundul acestora se pun frunze de țelină li mărar, apoi se așază castraveții în picioare, cât mai aproape unul de altul.
Se pune un rând și se continuă până când castraveții ajung la gura borcanului. Acolo unde au rămas goluri se pot pune morcovi tăiați rondele dar și alte legume preferate ție.
După care, deasupra se pun câte trei căței de usturoi și câte un ardei iute tăiat în bucăți mai mari sau în rondele, după gustul tău.
La final se adaugă și frunzele de țelină, rădăcina de hrean și tijele uscate de mărar.
Pentru saramură vei pune un litru de apă într-o oală în care trebuie să pui aproximativ 20 de grame de sare mare, grunjoasă, apoi pui oala pe foc și o lași să dea în clocot de două ori.
După aceea, se ia oala cu saramură de pe foc și se toarnă lichidul fierbinte în borcanul cu castraveți, important este ca lichidul să acopere toate legumele aflate în recipient.
Trucul pe care îl fac cele mai bune gospodine este unul la care sigur nu te-ai gândit.
Mai exact, să nu se arunce spuma pe care castraveții o vor face în primele 24 de ore de la plasarea lor în borcane, când încep să fermenteze.
Tot gospodinele obișnuiesc să măsoare atent câtă sare folosesc la murarea legumelor, de exemplu, regula principală este să folosești 20 de grame de sare grunjoasă la fiecare litru de apă.
Ți-ar putea plăcea și: Cum salvezi murăturile prea sărate. Toate gospodinele trebuie să știe acest truc