Astăzi este acea zi în care venim sfaturi utile, pentru doamne gospodine! Da, este acel moment în care-ți aducem aminte că e timpul pentru pregătirea de murături. Dar, se pare că din grabă, le ai cam sărate. Așa că, venind în întâmpinare, îți spunem cum salvezi murăturile prea sărate, de fapt, toate gospodinele trebuie să știe acest truc.
Știm, este extrem de cald în aceste zile, iar statul la bucătărie pe caniculă, și să mai pui și murături, poate deveni un adevărat calvar.
Dar, deși este această situație, din păcate, dacă vrei să ai la iarnă murături delicioase, va trebui să te urnești și să te apuci de ele.
Situația nu este una roză nici din punctul de vedere al prețurilor la legumele pentru iarnă, dar cu puțină chibzuință, mai mult ca sigur că-ți vei face stocul de legume pentru murături.
Nu-ți mai ocupăm timpul cu rețete, le știi la fel de bine, dar ceea ce poate nu știi este cum salvezi murăturile prea sărate, dar ai ajuns la locul potrivit, deoarece avem soluția, un truc magic care te va ajuta.
Nu trebuie să te necăjești, dacă ai ajuns în acest punct. Majoritatea gospodinelor, mai devreme sau mai târziu, au trecut prin așa ceva.
Ai făcut murături și sunt atât de sărate încât nu le poți mânca, dar iată cum salvezi murăturile prea sărate.
Dacă vorbim de castraveții murați în saramură, de exemplu, s-ar putea să fi greșit cantitatea de sare, dar există soluția.
Playtech Chef recomandă: Cât oțet se pune la castraveți, de fapt. Greșeala banală pe care o faci atunci când pregătești murăturile
Pur și simplu scurge saramura și înlocuiește-o cu apă, de preferat plată, după care bagă borcanul în frigider pentru aproximativ 8 ore.
După acest interval, gustă dintr-unul din castraveți, vei observa că sarea, ca prin minune, a dispărut, motivul este apa care va trage toată sarea din murăturile tale. Același proces este valabil și pentru alte murături, dacă simți că sunt prea sărate și vrei să le desărezi.
Dar, există și reversul medaliei, și anume să ai murături ceva mai acre, nu neapărat mai sărate. Dar și aici avem soluția, așa că citește mai departe.
Dacă rețeta de murături iese destul de acră pentru gustul tău, nu te lăsa tentat să diluezi oțetul cu apă, sau mai multă apă decât se cere, data viitoare când le pui la murat, deaorece acest lucru ar reduce siguranța.
În schimb, există o modalitate ușoară de a remedia gustul, și anume, doar păcălește papilele gustative adăugând îndulcitor pentru a masca o parte din acreală.
Află și: De ce trebuie să pui borcanele cu murături și dulceața cu gura-n jos în cămară. Trucul e genial
Dacă se preferă un produs mai puțin acru, adaugă zahăr în loc să micșorezi cantitatea de oțet, sau, în loc de zahăr, poți folosi ștevia lichidă pură.
Amintește-ți că o linguriță de ștevia lichidă are puterea de îndulcire a unei cești de zahăr, așa că poți pune în jur de ½ linguriță de ștevie lichidă, gustând pe parcurs în timp ce pregătești lichidul de murat.
Am ajuns la final cu sfaturi utile, pentru doamne gospodine! Ai toate datele acum, știi cum salvezi murăturile prea sărate, dar și ce poți folosi dacă ai murături mai acre. Baftă la murături!