Cum poți folosi bicarbonatul de sodiu la curățenia de iarnă. Trucuri utile, înainte de sărbători

Bicarbonatul de sodiu este prietenul nostru în curățenie de iarnă

Zi de zi ne lovim de mai numeroase probleme în gospodărie, dar este bine de știut că pentru multe dintre ele avem soluții la îndemână, mai aproape decât am putea crede.

Pe lângă albirea dinților sau eliminarea acneei, bicarbonatul de sodiu mai are numeroase alte întrebuințări de care este posibil să nu fi aflat. Această substanță ajută la curățarea mașinii de spălat, fără să deterioreze piesele, dar și la eliminarea petelor sau a mirosurilor neplăcute.  Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar gospodinele trebuie să aibă casa curate și luminoasă în preîntâmpinarea acestei sărăbători.

Bicarbonatul de sodiu, ajutor de nădejde în bucătărie pentru mirosurile neplăcute

Bicarbonatul de sodiu este unul din ingredientele pe care ni l-au tot recomandat în trecut mamele și bunicile noastre pentru a ne curăța diverse obiecte din casă. Dacă totuși refuzai să crezi până acum că acest truc te poate scăpa de murdărie, în special în curățenia de iarnă, ei bine află că de fapt bicarbonatul de sodiu te mai ajută și la eliminarea mirosurilor neplăcute din locuință, pe care își dorești cu ardoare să le scoți, dar nu știi cum.

Bicarbonatul de sodiu, unul din ingredientele minune din bucătărie.
Bicarbonatul de sodiu, unul din ingredientele minune din bucătărie.

Când gătim, spre exemplu, vaporii și reziduurile se lipesc de toate suprafețele din jur care provoacă, ulterior, declanșarea unor mirosuri mai puțin agreate în bucătărie, care se pot duce ulterior în baie și chiar și în restul camerelor. Dat fiind faptul că majoritatea odorizantelor de cameră s-au dovedit a fi nocive pentru mediul înconjurător, iată ce poți face cu doar un singur ingredient pe care cu siguranță că îl ai rătăcit printr-un sertar.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi o treime de ceașcă de bicarbonat de sodiu într-un borcan și 10-15 picături din uleiul esențial pe care îl prefer (pin sau scorțișiară pentru un miros apropiat Sărbătorii Crăciunului). Apoi, vei avea nevoie de o cârpă sau de o lavetă și de un elastic sau de o panglică. Borcanul în care ai adăugat bicarbonatul și uleiul esențial se acoperă la gură cu bucata de pânză și se leagă. Când observi că efectul nu mai este la fel de puternic, poți să agiți borcanul pentru reîmprospătare.

Totodată, pentru a elimina şi mirosurile, coşul de gunoi sau zona gunoiului se igienizează cu o soluţie de bicarbonat, oţet şi apă, notează ziaruldeiași.ro.

 

Frigiderul- transformări miraculoase cu bicarbonat de sodiu

Tot ce trebuie să faci pentru a avea frigiderul lună înainte de sărbători este să îmbini o soluție de oțet cu apă. După ce înmoi burete în această soluție, poți adăuga și bicarbonat, fie direct pe buretele sau cârpa cu care vei spăla, fie direct pe pată. Pentru cele mai rezistente se foloseşte sarea mare de bucătărie (neiodată) pe post de abraziv. Tot bicarbonatul de sodiu este şi soluţia pentru eliminarea mirosurilor din frigider. Pus într-o farfuriuţă sau o ceşcuţă, direct în frigider, acesta absoarbe mirosurile şi alcalinizează aerul, potrivit aceleiași surse.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI