Cum se curăță mașina de spălat cu bicarbonat de sodiu. Durează doar 5 minute

Bicarbonatul curăță mașina de spălat. Iată cum trebuie să-l folosești!

Poți curăța mașina de spălat cu un compus chimic pe care sigur îl are oricine la îndemână. Este vorba de bicarbonatul de sodiu! Acesta te ajută să cureți extrem de bine mașina de spălat, fără să deterioreze piesele.

Mașina de spălat se curăță cu bicarbonat

Acum poți curăța mașina de spălat cu mult mai puțin efort. În loc să dai bani grei pentru a avea o mașină de spălat curată, poți folosi bicarbonatul de sodiu, lucru pe care sigur îl ai în bucătărie. De asemenea, toate lucrurile din baie pot fi spălate cu un amestec ce conține bicarbonat precum: dușul, chiuveta, cada, toaleta, podeaua și faianța.

Ca să cureți mașina de spălat, trebuie să pui în cuvă o cană cu oțet. Pornește mașina la 90 de grade și las-o să spele în gol. Oprește-o după câteva minute și las-o o oră cu ușa deschisă. Când speli 3,5 kg de rufe, adaugă în compartimentul pentru detergent 4 pliculețe de sare de lămâie. Ea ajută la îndepărtarea ruginei, dar și pentru împrospătare și igienizare. Mai poți să încălzești un litru de oțet pe care mai apoi să-l torni în cuvă. Peste amestec se adaugă un pliculeț de bicarbonat. Pornește mașina la un program scurt la o temperatură maximă.

Bicarbonatul de sodiu îndeărtează rugina și igenizează
Bicarbonatul de sodiu îndepărtează rugina, igenizează și împrospătează

Petele de calcar și-au găsit rezolvarea

  • Pune un castron sau recipient mic în chiuvetă și toarnă oțet alb distilat în el.
  • Înmoaie un prosop sau o cârpă în recipientul cu oțet alb.
  • Următorul lucru pe care trebuie să îl faci este să te asiguri că chiuveta este complet uscată, chiar și unde se îmbină.
  • Întinde prosopul înmuiat pe suprafețele cu calcar de pe chiuvetă și lasă să acționeze timp de o ora, apoi înmoaie-l din nou în oțet.
  • Folosind un burete freacă ușor chiuveta. În acest moment, ar trebui să observați că depozitele de calcar s-au curățat iar chiuveta strălucește.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI