Cum încălzești casa eficient chiar dacă nu ai încălzire centralizată. Truc util pentru iarna 2020

Cum încălzești casa eficient chiar dacă nu ai încălzire centralizată. Truc util pentru iarna 2020
Cum încălzești casa eficient fără încălzire centralizată

În caz ca deții o centrală pe gaz, însă ai vrea să-ți încălzești locuința printr-o altă metodă mai puțin costisitoare, trebuie să afli că sunt cel puțin cinci variante din care poți alege. Una dintre ele ar fi o centrală termică pe lemne.

Cum îți poți încălzi casa dacă nu ai încălzire centralizată

Frigul din timpul iernii le dă românilor motive să găsească cea mai bună metodă de încălzire a casei, astfel încât să se bucure de confortul deplin. Însă problemele financiare pun în balanță câteodată mai multe posibilități de a încălzi casa. Aceste mijloace de încălzire trebuie să fie eficiente și să nu aducă prejudicii prea mari bugetului familiei. Iată 5 metode eficiente de încălzire.

Centrala termică pe lemne cu  gazeificare

Cu această metodă sigur vei reuși să faci economie și în totodată să păstrezi o temperatură constantă în locuință. Înainte să achiziționezi o astfel de centrală este recomandat să cercetezi cu atenție mai multe ofere pentru centralele cu gazeificare, pentru a o cumpăra pe cea mai bună la un preț cât mai avantajos pentru tine.

Principalele caracteristici ale acestui tip de centrale termice sunt arderea cu randament bun și cantitățile scăzute de noxe pe care le produce.

Panourile radiante

Potrivit Playtech.ro, o altă variantă mai puțin costisitoare de încălzire cu care poți înlocui centrala termică pe gaz sunt panourile radiante. Mai mult, această opțiune este una foarte modernă care va oferi locuinței tale un aspect deosebit.

Aceste panouri funcționează pe bază curent electric și folosesc radiații invizibile ochiului uman pentru a încălzi obiectele din jur. Acestea sunt de diferite mărimi și culori și se pot în magazinele de specialitate.

Aerotermele

În ultimul timp, tot mai muți români apelează la această metodă de încălzire. Aerotermele sunt mai ieftine, ușor de transportat și depozitat, ocupând puțin spațiu. Acestea încălzesc foarte repede camera în care au fost instalate.

Cum încălzești locuința dacă nu ai centrală termică pe gaz
Cum încălzești locuința dacă nu ai centrală termică pe gaz

Pompele de căldură

În cazul în care vrei eficiență, economie și căldură, poți apela cu încredere la pompele de căldură. Mai mult, prin această metodă de încălzire a casei protejezi și mediul înconjurător reducând emisiile de dioxid de carbon. În plus, este exclus riscul unei explozii, deoarece nu implică flacăra deschisă.

Caloriferele electrice

Această metodă, de obicei este folosită ca soluție de rezervă, atunci când celelalte centrale au vreo defecțiune și nu mai ai căldură în locuință. Poți alege dintr-o varietate foarte mare de astfel de produse: clasice, pe ulei, cu bloc ceramic, cu ventilator sau umidificator.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI