Adio, centrală termică pe gaz. Cum poți încălzi casa eficient, fără să ai încălzire centralizată

Adio, centrală termică pe gaz. Cum poți încălzi casa eficient, fără să ai încălzire centralizată
Adio, centrală termică pe gaz. Cum poți încălzi casa eficient

Dacă ai centrală termică pe gaz, dar totuși îți dorești o altă metodă mai puțin costisitoare de a-ți încălzi în mod eficient locuința, trebuie să știi că ai cel puțin cinci variante din care poți alege. De exemplu, poți opta pentru centrala termică pe lemne.

Cinci metode eficiente prin care îți poți încălzi casa eficient, fără să ai încălzire centralizată

centrala termica pe gaz, metode alternative
Cinci metode eficiente prin care îți poți încălzi casa eficient

Centrala termică pe lemne cu  gazeificare. Această metodă te va ajuta cu siguranță să faci economie și în aceelași timp să păstrezi o temperatură constantă în casă. Înainte de a cumpura un astfel de produs este recomandat să cercetezi cu atenție mai multe ofere de centrale pe gazeificare, pentru a o cumpăra pe cea mai bună la prețul cât mai avantajos pentru tine. Principalele caracteristici ale centrale termice pe lemne sunt arderea cu randament bun și cantitățile scăzute de noxe pe care le produce.

Panourile radiante. O altă variantă mai ieftină de încălzire cu care poți înlocui centrala termică pe gaz sunt panorile radiante. În plus, această alegere este una foarte modernă care va oferi casei tale un aspect deosebit. Panourile radiante funcționează pe curent electric și folosesc radiații invizibile ochiului uman pentru a încălzi obiectele din jur. Le puteți găsi cu ușurință în magazinele de specialitate și sunt de diferite culori și dimensiuni.

Aeroterme. Din ce în ce mai mulți români au început să apeleze la această metodă pentru a-și încălzi locuințele. O aerotermă este ieftină, ușor de transportat și de depozitat, ocupă puțin spațiu și încălzește foarte rapid camera în care a fost instalată.

Pompele de căldură. Dacă îți dorești eficiență econimie și căldură, poți apela cu încredere la pompele de căldură. În plus, folosind această metodă de a-și încălzi casa protejezi și mediul înconjurător reducând emisiile de dioxid de carbon. Mai mult, nu există riscul niciunei explozii, deoarece nu implică facăra deschisă.

Caloriferul electric. De cele mai multe ori, această metodă este folosită ca soluție de rezervă atunci când centrala termică pe gaz are vreo defecțiune și nu mai funcționează. Poți opta dintr-o varietate de astfel de produse: clasice, pe ulei, cu bloc ceramic, cu ventilator sau umidificator.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI