Locuitorii din sectorul 4 fac economie la bani. Primarul Daniel Băluţă a făcut anunțul acum

Locuitorii din sectorul 4 fac economie la bani. Primarul Daniel Băluţă a făcut anunțul acum
Locuitorii din sectorul 4 fac economie la bani. Primarul Daniel Băluţă a făcut anunțul acum

Daniel Băluță a reușit să câștige un nou mandat cu 56%, în fața contracandidatei Simona Elena Spătaru, din partea PNL. Odată reinstalat în funcție, Daniel Băluță a luat o decizie în favoarea locuitorilor din sectorul 4.

Daniel Băluță: Locuitorii din sectorul 4 fac economie la bani

Într-un comunicat publicat pe site-ul Primăriei Sectorului 4 al Capitalei, locuitorii din acest sector sunt anunțați că din 2021, din primăvară, vor fi scutiți de taxa de salubrizare. Se precizează că, cel târziu de la 1 martie 2021, taxa de salubrizare va fi desființată la nivelul întregului sector. Este prima decizie importantă de la preluarea noului mandat de către Daniel Băluță.

”Sunt convins că împreună vom reuși să îndeplinim întocmai obiectivele europene în domeniul protecției mediului. Cu toții vom fi responsabili, vom sorta corect deșeurile menajere și nu vom mai avea nimic de plată la factura lunară.. Hai, că se poate!”, declară Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Primarul Daniel Băluţă a făcut anunțul acum

Decizi vine și în urma actualei situații create de criza economică și cea generată de noul coronavirus. Decizia se bazează pe bugetele din ce în ce mai micșorate ale locuitorilor din Sectorul 4 al Capitalei. Același lucru este valabil la nivelul întregii Capitale. Banii din ce în ce mai puțin fac aproape imposibilă plata taxelor locale, dar și a celor generale.

”Primăria Sectorului 4 desființează taxa de salubrizare pentru toți utilizatorii acestui serviciu. Acest lucru se va întâmpla până cel târziu la data de 1 martie 2021. De la data desființării, fiecare asociație de proprietari, persoană fizică sau juridică va contracta individual servicii de salubrizare de la operatorul economic licențiat. Aceasta reprezintă o modalitate prin care contravaloarea facturii lunare va putea fi zero. Totul în contextul în care se va realiza colectarea selectivă.

Locuitorii din sectorul 4 fac economie la bani. Primarul Daniel Băluţă a făcut anunțul acum
Daniel Băluță a avut prima decizie importantă după preluarea noului mandat

Până la data respectivă, Primăria Sectorului 4 si operatorul de salubritate vor pune la dispoziția beneficiarilor recipienții și infrastructura corespunzătoare de colectare selectivă. Noua măsură va conduce la atingerea obiectivelor europene in domeniul protectiei mediului, fiind în conformitate cu obligațiile prevăzute de Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor. Potrivit acestuit act normativ, este prevăzută atingerea unui nivel de pregătire pentru reutilizare și reciclare de minimum 50% din masa totală generată, cel puțin pentru deșeurile de hârtie, metal, plastic și sticlă provenind din deșeurile menajere sau, după caz, din alte surse, în măsura în care aceste fluxuri de deșeuri sunt similare deșeurilor care provin din gospodării.”, se spune în comunicatul Primăriei Sectorului 4.