03 oct. 2024 | 20:31

Cum îi ajută pe șoferi RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român. Ce informații pot afla

Știri generale
Cum îi ajută pe șoferi RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român. Ce informații pot afla
„Chatbotul RAReș a fost proiectat să devină din ce în ce mai bun”

În urmă cu trei zile, Registrul Auto Român (RAR) anunța lansarea unui asistent virtual, de tip chatbot. Tot atunci apăreau și explicațiile , conform cărora românii aflau cum îi ajută pe șoferi RAReș, noul asistent virtual, precum și ce informații pot afla.

RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român

În era digitală, majoritatea instituțiilor trec, ușor, ușor, în zona aplicațiilor de tip chatbot, pentru a simplifica timpii de reacție, într-o anume măsură.

Cum îi ajută pe șoferi RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român. Ce informații pot afla

În acest context, vorbim despre RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român, lansat în urmă cu doar trei zile.

„De acum, mai simplu de interacționat cu noi, mai ușor de accesat informații tehnice, cu chatbotul RAReș, disponibil pe site-ul Registrului Auto Român.”, scriu cei de la R.A.R. pe pagina de Facebook.

 

Conform oficialilor, asistentul este programat să răspundă la întrebările utilizatorilor, dar fiind capabil și să învețe din aceste dialoguri, în timp.

Cum îi ajută pe șoferi RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român

În anunțul publicat pe Facebook, reprezentanții RAR explică ce reprezintă acestă nouă facilitate, precum și cum îi ajută pe șoferi RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român:

„Cu ajutorul lui RAReș simplificăm accesul la informațiile despre serviciile și procedurile Registrului Auto Român, fie că accesați site-ul de pe un computer de birou sau de pe un smartphone.”, spun cei de la RAR.

Noul asistent virtual, disponibil non-stop

Având în vedere că se elimină partea umană din această ecuație, era de  așteptat ca RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român, să lucreze 24 de ore din 24, non-stop.

 

În același timp, mai spun oficialii, sistemul este menit să se dezvolte pe viitor, devenind un instrument capabil să dea soluții bune în timp real:

„Chatbotul RAReș a fost proiectat să devină din ce în ce mai bun, dar și prietenos, pentru că are capacitatea de a procesa volume mari de informații și de a înțelege limbajul natural uman.

Pe măsură ce va interacționa cu utilizatorii, RARes va învăța continuu din aceste schimburi de informații și va fi mai performant și mai precis în furnizarea de răspunsuri și soluții personalizate.”

Cum îi ajută pe șoferi RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român. Ce informații pot afla

Așa că, de-acum, când veți avea nevoie de informații sau soluții la anumite probleme ce țin de această instituție, veți avea de dialogat cu chatbotul RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român.

Sistemele de tip chatbot introduse de instituțiile publice

În ultimii ani, tot mai multe instituții publice au adoptat sisteme de tip chatbot pentru a îmbunătăți interacțiunea cu cetățenii și pentru a oferi servicii mai rapide și eficiente.

Aceste sisteme automate de conversație, bazate pe inteligență artificială, sunt capabile să răspundă la întrebările frecvente, să ofere informații în timp real și să ghideze utilizatorii prin procese administrative complexe.

Cum îi ajută pe șoferi RAReș, noul asistent virtual al Registrului Auto Român. Ce informații pot afla

Chatbot-urile sunt folosite în diverse domenii publice, precum administrația locală, sănătate, educație sau servicii fiscale. Ele permit cetățenilor să obțină răspunsuri la întrebări legate de acte, taxe, beneficii sociale sau programări online, fără a fi nevoie de intervenția directă a unui operator uman. Aceasta nu doar că economisește timp, dar și reduce presiunea asupra personalului, care se poate concentra pe probleme mai complexe.

Un avantaj important al acestor sisteme este disponibilitatea lor 24/7, oferind cetățenilor acces la informații chiar și în afara orelor de program. Totuși, chatbot-urile nu sunt perfecte; ele pot întâmpina dificultăți în răspunsul la întrebări mai complexe sau specifice.

Cu toate acestea, introducerea lor reprezintă un pas important în modernizarea și digitalizarea sectorului public, contribuind la o interacțiune mai eficientă și transparentă între stat și cetățeni.

Parteneri
Secretele chipului lui Călin Georgescu, dezvăluite de un fizionomist: „Trăsăturile acestea se regăsesc la un …”
Redactia.ro
Carmen Harra i-a calculat lui Călin Georgescu, candidatul-surpriză la alegerile prezidențiale, cifra destinului: „Din 2025 îi va fi afectată poziția socială.” Ce șanse are rivala Elena Lasconi?
Click.ro
Mesajul lui Selly pentru tineri, înaintea alegerilor. „Noi putem acum, fiecare dintre noi, să dăm ceva înapoi acestei țări”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
EXCLUSIV / Vedeta TV din România s-a măritat în secret!! A avut o nuntă ca-n filme! Detalii despre marele eveniment
Unica.ro
Actor mort pe scenă. Fanii sunt în stare de șoc
EVZ.ro
Ce altă pasiune mai are cuțitul de aur al lui Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite în afară de bucătărie. Alexandru Procopiu: „Banii de care nu am nevoie...”
Spynews
Călin Georgescu a intrat în panică. Decizia care-l blochează: E singura cale!
Capital.ro
Cum arată apartamentul în care locuiește Maurice Munteanu. Canapeaua din living costă 8.000 de euro, iar masa e 4.000 de euro. Cât a costat locuința plină de stil
Avantaje
BISERICA Ortodoxă Română INTERVINE după SCANDALUL Călin GEORGESCU! MESAJ CLAR pentru ROMÂNI
Mediaflux
Călin Georgescu a fost favorizat de TikTok, conform CSAT. Cum a ajuns, de fapt, viral candidatul la Alegerile Prezidențiale 2024
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Ce semnifică simbolul care apare în videoclipurile lui Călin Georgescu. Este mai mult decât un obiect de decor
Antena 1
Fabulos! Ce simbolizează cravata purtată de Călin Georgescu în studioul televiziunilor?
Shtiu.ro