24 dec. 2022 | 12:44

Cum faci cel mai rapid cozonac de sărbători, fără frământare. E ideal dacă ești pe grabă

Utile
Cum faci cel mai rapid cozonac de sărbători, fără frământare. E ideal dacă ești pe grabă
De la rețeta de cozonac a bunicii la cea din secolul XXI

Când vorbim de Crăciun, inevitabil vorbim de cozonac, dar nu orice fel de cozonac. Vorbim de cozonacul făcut de bunica, care umplea casa de miros și nu mai puteam aștepta până este gata. Dar, cum lucrurile au evoluat, la fel s-a întâmplat și cu rețeta de cozonac. Dacă rețeta clasică o știe aproape toată lumea, există, mai nou și o altfel de rețetă. Așa că azi îți propunem să afli cum faci cel mai rapid cozonac de sărbători, fără frământare. E ideal dacă ești pe grabă.

De la rețeta de cozonac a bunicii la cea din secolul XXI

Așa cum toată lumea știe, nu există Crăciun fără cozonac. Încă de pe vremea bunicilor noștrii, acest delicios desert nu a lipsit din gospodăriile țăranilor în ziua de Crăciun. Azi, mai toate gospodinele știu rețeta clasică de cozonac, care include un proces extrem de important, și anume frământarea.

Dar, hei!, suntem în secolul XXI. Așa cum era de așteptat, precum lumea a evoluat, așa au evoluat și rețele clasice, inclusiv rețeta de cozonac. Dacă în trecut cel mai mult timp lua frământatul și dospirea aluatului de cozonac, astăzi dragi gospodine lucrurile s-au simplificat.

Cu alte cuvinte, o nouă rețetă te poate ajuta să scapi de procesul de frământare. Cum faci cel mai rapid cozonac de sărbători, fără frământare? Citește mai departe și află cum. Pentru început, putem să-ți spunem că este ideal dacă ești pe grabă.

Vezi și: Cozonac pufos cu cacao, nuci, stafide și rahat. Ce trebuie să faci neapărat la 30 de minute după ce l-ai băgat în cuptor

Vezi cum faci cel mai rapid cozonac de sărbători, fără frământare

În primul rând trebuie să-ți spunem că este imperativ necesar să ai un aluat bine crescut. Deci, în concluzie, deși rețeta de cozonac a evoluat, acest pas, al dospirii aluatului, nu ai cum să-l eviți. Dar, hai să mergem mai departe și să vedem cum faci cel mai rapid cozonac de sărbători, fără frământare.

După ce ți-a crescut bine de tot aluatul, taie-l în mai multe bucăți, de preferință în formă de dreptunghi. Ulterior, alege câte vrei tu și umple-le cu cacao, nucă și împletește-le.

Celelalte bucăți de aluat rămase, dacă-ți place, le poți unge cu ciocolată topită, sau dacă nu, cu Nutella. După ce ai făcut asta, le rulezi la fel ca pe primele, și uite-așa ai aflat cum faci cel mai rapid cozonac de sărbători, fără frământare.

După acești pași, îi vei băga la cuptor, unde vor trebui să stea aproximativ 15 minute, la 200 de grade, ulterior scazi temperatura la 170 de grade până se coc bine, dar nu înainte de a-i lăsa 30 minute să mai crească, acoperiți în tăvi.

Și ca să fie toată treaba cum trebuie, îți oferim ingredientele necesare pentru rețeta de cozonac fără frământare:

Ingrediente

  • Aluat: 1 kg faina tip 000, 50 g drojdie proaspată sau 14 g uscată, 260 g zahar, 500 ml lapte, 5 galbenușuri, 1 linguriță rasă de sare, 100 g unt, 100 ml ulei, arome la alegere.
  • Umplutura: 100 g nuca macinată, 1 lingură cu vârf de cacao, 1 lingură cu varf de zahar pudră, 50 g rahat, 150 g nutella, 50 g picături de ciocolată.

Poftă bună!

Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Digi24
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Lista de boli pentru care se acordă șapte zile de concediu medical
EVZ.ro
Copaci care cresc repede. Ce să plantezi în curte ca să ai umbră în câțiva ani
Spynews
Simona Halep a fost exclusă. Este cea mai grea lovitură pentru marea campioană
Capital.ro
Mişcare de ultim moment cu privire la cardul de energie. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
10 ANI FĂRĂ PERMIS! E lege. Cine RISCĂ sancțiunea
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro