Pe măsură ce se apropie Crăciunul, gospodinele roiesc în bucătării pentru a găti bunătăți de primă clasă. De la preparate pe bază de carne la cele mai savuroase deserturi, nimic nu lipsește de pe mese. Ce trucuri trebuie să pui în aplicare pentru a rămâne în formă ulterior. Află în rândurile de mai jos când să mănânci cozonac ca să nu te îngraşi, potrivit unui medic.
Atmosfera festivă se resimte deja în fiecare locuință a românilor. Gospodinele dau zor pentru a găti cele mai gustoase mâncăruri și dulciuri. Sarmelele, tochiturile, fripturile, prăjiturile, torturile și cozonacii nu lipsesc de pe mesele de Crăciun.
Știm deja cu toții că, în zilele de sărbătoare, vom mânca mai mult decât de obicei. Tocmai din acest motiv, trebuie să avem grijă să evităm situațiile neplăcute. Este important să ne pregătim din timp pentru masa de Crăciun, apelând la trucuri care să ușureze procesul digestiv, potrivit specialistei în boli metabolice și nutriție Simona Carniciu.
Una dintre cele mai comune probleme semnalate în perioada sărbătorilor de iarnă este indigestia. Principalele cauze care conduc la această afecțiune sunt: mâncatul prea rapid sau în cantități mult prea mari, consumul de alimente grase sau prăjite și consumul exagerat de cofeină, alcool și alte băuturi carbogazoase.
Cum poți să-ți dai seama că suferi de indigestie? Există câteva simptome principale pe care le resimt persoanele afectate de această condiție medicală. Printre ele, se numără: refluxul gastro-esofagian, senzația de arsură la nivelul stomacului, balonarea accentuată, sațietate precoce în timpul mesei, disconfort în zona abdomenului superior și chiar greață.
Pentru a evita stările neplăcute, inclusiv indigestia, este recomandat să mâncăm moderat. Echilibrul este răspunsul, de multe ori, la problemele legate de alimentație și nutriție, a explicat specialista Simona Carniciu, într-o intervenție TV la Antena 3.
Medicul a vorbit și despre un truc ce poate fi aplicat în mod special de către femei – dar nu numai -, pentru a nu acumula kilograme în plus în perioada sărbătorilor de iarnă. Acesta are legătură cu consumul de cozonac. În general, când vorbim despre un produs „bombă” de zahăr, este indicat să îl mâncăm imediat după masă. Specialista a explicat că, în acest fel, caloriile se vor amesteca cu fibre.
Aceeași regulă trebuie aplicată și în cazul cozonacului. Este trucul care ține caloriile cozonacului la distanță. Nu este bine să mâncăm cozonac dimineața. Dacă facem acest lucru, organismul nu va mai simți nevoia de a-și prelua resursele din alte produse. Dacă, totuși, insiști să mănânci cozonac dimineața, este indicat să îl combini cu iaurt.
Dacă vrei să te menții într-o condiție fizică slabă, încearcă să mănânci o felie de cozonac după ce ai mâncat prânzul. În acest fel, te poți asigura că nu te vei îngrășa după mesele de sărbători, a mai explicat specialista în boli metabolice și nutriție Simona Carniciu.