08 feb. 2022 | 19:44

Cum arată palmele unui român care a muncit în agricultură, în Italia. Imaginea te va bântui ceva timp

Social
Cum arată palmele unui român care a muncit în agricultură, în Italia. Imaginea te va bântui ceva timp

Milioane de români au plecat în Italia în căutarea unui loc de muncă în ultimele decenii, pentru a obține bani și un loc unde să trăiască și să-și crească familiile. Lucrurile au luat, însă, o întorsătură în ultima vreme, mulți fermieri români alegând să părăsească Italia din cauza condițiilor vitrege de muncă. Cum arată palmele unui român care a muncit în agricultură la italieni? Imaginea e tulburătoare.

Cum arată palmele unui român care a muncit în agricultură, în Italia

Viața românilor plecați la muncă peste hotare nu este nici pe departe ușoară, experiența lui Ciprian Dumbravă întărind această idee. Bărbatul robust în vârstă de 35 de ani a plecat în Italia, în căutarea unui loc de muncă, în urmă cu zece ani. Românul a lucrat doar în agricultură, lucru care se poate citi pe mâinile lui.

Cristian termină ziua de muncă cu brațele și picioarele înțepenite de oboseală, având palmele decojite, umflate și roșii, potrivit irpimedia.irpi.eu.

Tânărul provine din județul Bacău, iar în decursul timpului petrecut în Italia a avut de-a face cu mulți alți români, unii dintre aceștia cerându-i mită pentru a-i găsi un loc de muncă mai bun. A întâlnit și agenți care l-au înșelat, neplătindu-i salariul, dar și patroni italieni rasiști.

În Italia, Ciprian Dumbravă „împarte  o cameră cu alți 14 români“, iar munca grea și orele lungi petrecute pe câmp l-au obosit și slăbit. Mai mult, românul suferă de hernie de disc, dar rezistă durerii și lucrează în continuare în vie.

Citește și: Cum sunt înşelaţi românii care merg la muncă în străinătate. La ce trebuie să fie atenţi ca să nu cadă pradă escrocheriilor

Imaginea te va bântui ceva timp

Din păcate, Ciprian nu este singurul român plecat peste hotare care are o astfel de soartă, Italia adăpostind milioane de români ajunși pe teritoriul ei în ultimele decenii pentru un trai mai bun.

Un număr mare dintre aceștia lucrează în șantiere, în îngrijirea bătrânilor sau în agricultură. Pe măsură ce legăturile lor cu noua țară s-au întărit, românii și-au chemat familiile în Italia, crescându-și copiii pe teritoriul ei.

Despre diferitele valuri de muncitori străini care s-au răspândit în zonă, Ciprian Dumbravă spune următoarele:

„Mai întâi au venit tunisienii, apoi au apărut românii, iar acum sosesc negrii din Senegal“, povestește el.

De asemenea, românul în vârstă de 35 de ani spune că strada pe care locuiește obișnuia să fie plină de alții ca el, însă lucrurile s-au schimbat radical în ultimii patru ani. Unul dintre motivele pentru care românii încep să părăsească Italia este creșterea prețurilor.

„Viața s-a scumpit“, spune Dumbravă.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ALARMĂ de la medici. PRAFUL SAHARIAN poate fi mortal
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro