Greșeala care îți poate scurta viața. Cum procedează milioane de români

Greșeala care îți poate scurta viața. Cum procedează milioane de români
Statul pe scaun pentru timp îndelungat provoacă mari probleme de sănătate

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la o greşeală care îţi poate provoca mari probleme de sănătate sau chiar scurta viaţa. Din păcate, din ce în ce mai mulţi români ajung la doctor când este prea târziu.

Statul pe scaun pentru o perioadă îndelungată, un pericol pentru sănătate

Din ce în ce mai mulţi medici vorbesc despre faptul că românii vin cu probleme mari de sănătate din cauza unei greşeli care poate părea banală. Conform acestora, statul pe scaun pentru un timp îndelungat provoacă o serie de boli la care nici nu te-ai fi gândit. În primul rând, cauzează mari dureri de spate. Conform studiilor recente, este necesar să te ridici de la birou la cel puţin fiecare 50 de minute şi să nu stai niciodată mai mult de 8 ore într-o zi pe scaun. Altfel, rişti să dezvolţi scolioză, hernie de disc sau discopatie.

Un lucru cu adevărat îngrijorător este faptul că acest obicei îţi scurtează viaţa. Sedentarismul este asociat cu un procentaj uriaş de deces: peste 20%. Mai mult, persoanele care nu fac sport deloc sunt mai predispuse la cancer, diabet sau probleme grave ale inimii. Astfel, medicii recomandă măcar 30 de minute de mişcare pe zi. Indiferent că alegi să faci o plimbare în natură, să alergi, să mergi cu bicicleta sau nişte exerciţii, ţine cont că sportul te poate ajuta să duci o viaţă lungă şi mai sănătoasă.

Statul pe scaun pentru timp îndelungat provoacă mari probleme de sănătate
Statul pe scaun pentru timp îndelungat provoacă mari probleme de sănătate

Dureri apărute în urma statului pe scaun

De asemenea, statul pentru o perioadă lungă pe scaun îţi afectează muşchii, terminaţiile nervoase, creierul şi ochii. O altă soluţie pentru a evita aceste probleme este să adopţi o poziţie corectă la birou: atinge cu picioarele podeaua, nu sta picior peste picior şi nu te lăsa rezemat pe spătar.

Dacă eşti nevoit să petreci câte opt ore la birou în fiecare zi, atunci apelează la câteva trucuri care te pot ajuta enorm. De exemplu, atunci când dai un telefon ridică-te de pe scaun. De asemenea, poţi oricând să lucrezi şi din picioare sau să faci câţiva paşi în timpul unor şedinţe lungi.

În cazul în care ai de trimis e-mailuri colegilor, mai bine fă o plimbare scurtă până la ei. Astfel, vei face mişcare şi vei interacţiona mai bine cu ei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI