12 mai 2020 | 15:03

Numărul imens de români care își caută acum un loc de muncă. Anunțul de la Guvern

News
Numărul imens de români care își caută acum un loc de muncă. Anunțul de la Guvern
Numărul imens de români care își caută acum un loc de muncă

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Executivul caută resurse financiare pentru reluarea activităţii economice, dar şi măsuri de ajutor pentru românii care au fost în șomaj tehnic. Aceștia vor primi în continuare o sumă de bani, dacă se întorc în câmpul muncii.

Numărul imens de români care își caută acum un loc de muncă

”Vom apela la un instrument pentru persoanele care au fost în şomaj tehnic şi care revin în activitate, vom acorda plata unei sume, încă nu am stabilit sumele, depinde de resursele de care dispunem, între 35 şi 45% ca o măsură activă pentru reluarea activităţii de către angajaţii care au fost în şomaj tehnic”, a precizat premierul.

Șeful Guvernului a mai spus că Executivul va prelungi perioada de acordare a şomajului tehnic, pentru o anumită categorie de șomeri. ”După data de 1 iunie vom menţine şomajul tehnic, dar numai pentru angajaţii companiilor din domenii unde se menţin restricţii, de exemplu în domeniul spectacolelor, evenimentelor, restaurantelor”, a precizat Ludovic Orban.

Numărul imens de români care își caută acum un loc de muncă

Numărul imens de români care își caută acum un loc de muncă

700.000 de români sunt în căutarea unui loc de muncă

În prezent, sunt foarte mulți români aflați în șomaj tehnic, dar și în căutarea unui loc de uncă. Ludovic Orban a estimat că aproximativ 650.000 – 700.000 vor fi în căutarea unui nou loc de muncă, adică în jur de 300.000 cărora li s-a încheiat contractul de muncă, şi încă aproximativ 350.000 de români care au revenit din străinătate și sunt în căutarea unui loc de muncă.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu este foarte optimist. Acesta a prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, scenariul unei reveniri economice în V, în care efectele crizei indusă de epidemia de coronavirus se vor resimţi cel mai puternic în trimestrul al doilea, iar creşterea economică va începe din trimestrul III.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Trei zodii care vor avea succes pe plan amoros în următoarele zile
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Panică totală pentru cei care stau în APARTAMENTE. Adevărul s-a aflat abia astăzi, 4 MAI: O să fie rău
Capital.ro
Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase SMS-uri, felicitări și urări pentru cei dragi
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro