Cum alegi corect avocado: care este semnul care arată că fructul a început deja să se deterioreze. Cu siguranță, ori de câte ori ai mers la supermarket să cumperi avocado te-ai gândit care este cel bun și cel mai potrivit de ales, însă acum aceste dileme vor dispărea întrucât vei ști imediat ce avocado să alegi.
Dacă avocado are coaja verde, înseamnă că nu e copt și că nu se poate mânca în acel moment. Însă dacă este negru și ai posibilitatea de a te uita sub coajă, iar acolo descoperi pulpa maronie sau afectată, nu trebuie să îl cumperi, întrucât deja acest avocado a început să se deterioreze.
Avocado se va coace singur în câteva zile, dacă îl ții în cameră și nu la frigider. Dacă îl pui în pungă de hârtie, cu o banană coaptă sau cu un măr, procesul de coacere se va accelera.
Se strânge un pic între degete și dacă simți că e umflat, simți aer între coajă și miez, atunci nu este de mâncat. Dacă e doar un pic moale, dar se simte fructul viu și ferm, se pune în coș.
Ca să alegi cel mai bun ananas, te uiți sub el și observi culoarea. Astfel, dacă e verde sau galbenă, îl poți lua. Să nu îl iei însă dacă culoarea este maronie. Fructul acesta este singurul care, dacă este verde, este și dulce, și copt.
Îl mai poți și mirosi, iar dacă miroase a fermentat, a bere, înseamnă că este stricat. Trebuie să știi că odată cules, ananasul nu se mai coace, ci rămâne la stadiul la care a fost cules.
În cazul mărului, culoarea nu este un indicator ca să îți dai seama dacă mărul este copt sau nu. Nu alege merele cu pete, întrucât el se va strica de tot.
Dacă mărul este ferm atunci când îl strângi între degete, atunci îl poți cumpăra. Se pot păstra merele în frigider, întrucât ele sunt fructele care produc atât de multă etilenă, încât pot să coacă cu rapiditate orice alt fruct din vecinătatea sa. Însă dacă le ții în frigider, acest gaz nu mai este eliminat cu aceeași eficiență.
Dacă ai aflat cum poți să alegi aceste fructe în mod corect, nu mai dai greș atunci când mergi la supermarket pentru a le cumpăra și te poți bucura de cea mai bună savoare a lor.