Avocado este un fruct la modă, extrem de căutat de către vegetarieni, deopotrivă și de cei care vor să mănânce cât mai sănătos, dar și de cei care în această perioadă, fiind Postul Paștelui, vor să se abțină temporar de la carne. Alimentul este sățios, astfel încât te ajută să uiți de mâncare pentru câteva ore, deci să și slăbești mâncând.
Avocado este un superaliment. Conține 53% vitamina K, 41% acid folic, 33% vitamina C, 28% acid pantotenic, 28% potasiu, 26% vitamina B6, 21% vitamina E și 19% cupru, care face foarte bine la creier.
Curăță bine avocadoul și pisează-l cu o furculiță până îl transformi în pastă. Taie roșia bucăți și dă usturoiul pe răzătoarea mică ori pisează-l cu ajutorul unui mojar. Adaugă-l peste avocado, asezonează cu sare și piper, apoi adaugă smântâna sau iaurtul. Sosul merge pus pe pâine prăjită, lângă o omletă, sau într-un sandvis.
Pune toate fructele în blender sau pisează-le cu o furculiță, adaugă zeama de lămâie, nuca măcinată și mierea.
Pune grătarul la încins și pregătește umplutura. Taie ardeiul și roșia, ceapa și verdeața, cât și măslinele. Taie avocado pe jumătate, stropește-l cu zeamă de la lămâie, apoi pune fiecare bucată la grătar, cu pulpa în jos, pentru aproape 8 minute. Condimentează și umple cu amestecul de legume pregătit.
Pune toate ingredientele în blender, în afara de ulei, care trebuie adăugat în fir subțire. Această maioneză merge de minune cu chipsuri picante, pe pâine, peste legume sau paste ori peste ou, la micul dejun.