18 aug. 2019 | 08:45

Cum activezi roamingul la Digi RDS&RCS ca să nu plătești în plus când pleci în vacanță

Știri generale
Cum activezi roamingul la Digi RDS&RCS ca să nu plătești în plus când pleci în vacanță
Cum activezi roamingul la Digi RCS&RDS ca să nu plătești în plus în afara țării.

Vara e în toi, astfel că majoritatea românilor se pregătesc de vacanță, printre destinațiile favorite numărându-se cele din afara țării. Chiar dacă preferă să petreacă un sejur liniștit și relaxant, departe de agitația și problemele cotidiene, oamenii continuă să țină legătură cu cei dragi, metoda ideală pentru a putea face acest lucru fiind roamingul.

Cum activezi roamingul la Digi RDS&RCS când pleci în vacanță

Marea majoritate a celor care călătoresc în afara țării aleg să-și activeze roamingul pentru a se putea bucura non-stop pe parcursul călătoriei de semnal și date mobile. Din păcate, se întamplă ca aceștia să nu-și dea seama sau să nu știe că roamingul trebuie activat înainte de a părăsi țara.

Iată care sunt pașii de activare roamingului la Digi RDS&RCS, atât din țară cât și din străinătate. Pentru Digi Mobil activarea roaming-ului se poate face prin mai multe feluri. Iată care sunt posibilitățile cât timp utilizatorul este încă în țară:

  • Activarea roaming-ului se poate face în orice casierie sau punct DigiMobil;
  • Prin apel la *111# se poate activa atât roamingul international pentru voce cât și cel pentru date;
  • Prin apel la 777 sau la numărul 031.400.7777 (aceste numere sunt apelabile doar din rețeaua DigiMobil). Mai multe detalii aici: Sesizări și contact serviciul de relații cu clienții RCS RDS, Digi Mobil.

Ce trebuie să mai știi despre serviciul de roaming

Activarea serviciului este gratuită pentru toate rețelele atâta timp cât nu sunt folosite serviciile de date și voce.

Bărbat care ține în mână un telefon mobil.

Activarea roamingului la RCS&RDS ca să nu plătești în plus când pleci din țară.

Pentru început, va trebui să te asiguri că locul în care te afli dispune de conexiune la Internet. Apoi, accesează site-ul digicare.rcs-rds.ro și urmează următorii pași: Logare- Administrare servicii (în partea stângă a paginii) -> Roaming date internațional sau Roaming voce internațional.

Alegeți opțiunea de care aveți nevoie, selectați numărul de telefon și apăsați pe Activare. De îndată ce am lansat procesul de activare, este necesară o restartare a telefonului mobil, pentru ca acesta să se poată conecta din nou la rețea.

Roaming de voce și de date și setările aferente

Fiind vorba despre un serviciu suplimentar roaming-ului de voce, internetul mobil (datele mobile) în roaming trebuie trebuie activat separat, bifând totodată opțiunea Roaming Data, disponibilă în meniul telefonului.

Setările pentru activarea Roaming Data sunt următoarele:

iOS: Settings – Cellular – Cellular Data – activăm Data Roaming.

Android: Settings – More.. – Mobile Networks – Data Roaming sau Settings – Wireless and Networks – Data Roaming sau Settings – SIM cards & mobile networks – International Roaming – activam Overseas data roaming.

Windows Phone: Settings – Network and Wireless – Cellular and SIM – selectăm numele rețelei operatorului de la care avem cartela (ex: Vodafone) – sub Data Roaming debifăm opțiunea Don’t Roam.

Roaming-ul Digi se activează pe loc

Totodată, roamingul se poate activa pe loc, în cazul în care ai o cartelă compatibilă cu un astfel de serviciu și o vechime de cel puțin 45 de zile în rețeaua RCS & RDS. Dacă ești client nou, va trebui neapărat să ai toate facturile plătite la zi, caz în care activarea va putea dura până la două zile.

Serviciul roaming nu funcționează pe cartelele prepay Digi Mobil România.

Parteneri
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai periculoasă melodie pentru șoferi. Riscul este foarte mare
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Se dă lege pentru românii din TRANSILVANIA. Noile măsuri vor deveni OBLIGATORII prin lege
Capital.ro
Românii au de așteptat mai bine de 40 de zile până vor primi pensia următoare! Când intră banii în luna iunie
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
DISPARE o categorie de PENSIE. Până CÂND poți depune ACTELE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro