Cum a slăbit Irina Mohora după ce a născut a doua oară. I-am aflat secretul! VIDEO EXCLUSIV

Cum a slăbit Irina Mohora după ce a născut a doua oară. I-am aflat secretul! VIDEO EXCLUSIV
Cum a slăbit Irina Mohora după ce a născut a doua oară

Irina Mohora se numără printre acele femei care reușesc să își revină spectaculos imediat după ce au trecut printr-o sarcină. Deja la al doilea copil, prezentatoarea TVR 1 a declarat în exclusivitate pentru Impact.ro că a reușit să scape ușor de kilogramele acumulate pe perioada sarcinilor, mizând atât pe genă, dar și pe un regim alimentar foarte precis pe care specialistul i l-a recomandat pe toată perioada alăptării.

Cum a slăbit Irina Mohora după ce a născut a doua oară

Irina Mohora a fost invidiată pentru silueta ei atât după prima naștere, la Zian, cât și acum, la 10 luni de când a adus-o pe lume pe fiica ei, Zara. Cu atât mai mult cu cât prezentatoarea TV a luat cv în greutate, cel puțin la cea de-a doua, când ajunsese să aibă cu cu 20 de kilograme în plus.

„La Zara a fost dublu decât la Zian. Se spune că la fetițe e un pic mai greu, ești mai rotunjoară. În cazul meu așa a fost. Adică la Zian am luat 10 kilograme, socotiți voi la cam câte am ajuns la finalul celor nouă luni cu Zara. Dar le-am dat foarte repede jos. În două luni de zile, după nopți nedormite și alăptat, s-au „evaporat”. Pentru mine este firesc și de ce spun că este firesc, pentru că sincer nu am făcut nimic special în acest sens.

Este noroc și așa sunt eu. Cred că se datorează faptului că alăptez. Mămicile care alăptează știu, mănânci mult ca să poți să ai lapte. Cred că este noroc”, a povestit Irina Mohora pentru Impact.ro.

Totuși, vedeta TV, are un „truc” pe care nu se sfiește să-l împărtășească și celorlalte mămici. Cu ajutorul unor specialiști, Irina a conceput un regim alimentar care să o ajute la alăptat, dar și care să-i redefinească silueta.

„Ce am primit eu ca sfat, de la un medic pediatru foarte în vârstă, după care am mai auzit și de la alți medici pediatrii mai din generația noastră, ca să zic așa. Am primit o dietă. Cu această dietă, dacă alăptezi exclusiv, copilul nu va face colici. Testată și pe Zian, testată apoi pe Zara, dieta am recomandat-o tuturor prietenelor mele și niciun copil nu a avut colici.

Cred că această dietă, sau să îi zicem mai bine regim alimentar, pentru că atunci când alăptezi nu poți să ții dietă căci rămâi fără lapte, probabil m-a ajutat cumva să dau și din kilograme. Dar acest capitol pot să zic că mereu am fost o slăbănoagă și am mâncat mult.

Chiar avem o glumă în gașca mea: „Atenție că vine Irina la masă”. Îmi place să mănânc”, ne-a mai declarat tânăra mămică, completând că nu este o dietă drastică, ci doar una în care mămicile care alăptează trebuie să scoată din meniu anumite alimente care le-ar putea dăuna sugarilor.

„Este o dietă care acum este destul de cunoscută, să nu mănânci deloc anumite lucruri, absolut deloc, primele trei luni de zile. Până treci de perioada critică, după care ușor-ușor îți introduci niște alimente în meniu până când ajungi la un meniu normal. Eu am renunțat la fasole, varză și alte produse de genul”.

„Copiii sunt leșinați unul după celălalt”

Cu o diferență de vârstă de 5 ani între ei, Irina ne-a mărturisit că cei doi frați sunt topiți unul după celălalt și că nici ei nu îi vine să creadă că nu există nicio urmă de gelozie din partea fratelui mai mare.

„Zian este topit după Zara, iar Zara îl adoră pe Zian. Nu am nicio problemă. Toată lumea îmi spune că o să văd mai târziu. Nu știu cum o să fie mai târziu, dar momentan sunt leșinați unul după celălalt.

Zian doarme  în camera lui, iar Zara doarme în camera noastră, dar în patul ei pentru că sincer îmi este teamă să dorm cu ea în pat, am auzit tot felul de situații în care te mai rostogolești, mai tragi o păturică peste față și îmi este teamă. Dar dimineața Zian vine la noi, e foarte drăguț. Încă nu am parte de gelozii”, ne-a mai spus Irina.

Este atât de norocoasă din acest punct de vedere că nici nu a avut nevoie de ajutorul psihologului pentru a-l pregăt pe fiul ei de venirea în familie a surorii mai mici, așa cum se întâmplă în multe case.

„Am auzit tot felul de sfaturi, am citit și trebuia să fac introducerea, să pregătesc copilul, să îi spun că el o să fie mereu numărul 1, că nimeni nu o să-l înlocuiască. Dar ghici ce? Se pare că el era deja pregătit pentru că și acum spune un lucru, poate pentru unii pare ciudat, dar copilul meu chiar așa spune: „Eu mi-am dorit-o pe Zara, voi nu”.

Îl corectez mereu și îi spun că și noi ne-am dorit-o. Cumva el încearcă să îmi dea de înțeles că el și-a dorit-o pe sora lui mai mult decât noi și că ea a venit pe lumea asta ca o steluță pe care Doamne-Doamne a pus-o în burtica mea pentru că el și-a dorit-o.

Acum e topit după ea, o ia în brațe, o smotocește și îți dai seama că nu e așa delicat cum o luăm noi, dar ea rezistă un pic după care începe și plânge”, ne-a mai spus vedeta TVR, care sfătuiește viitoarele mămici să ia în calcul această diferență de 5 ani între frați, căci, din propria experiență, i se pare cea mai benefică.

„Această diferență de vârstă care poate părea mare, de 5 ani, între ei, pentru mine este perfectă. Este perfectă pentru că el înțelege, comunic cu el, nu mai e nevoie să fie ridicat, spălat, tot, și pot să stau cu Zara, mă și ajută. Emoțional este destul de matur, ca să zic așa, să nu aibă regret să își dorească și el ce vede la Zara. Cei 5 ani, în cazul nostru, sunt perfecți”.

Zian nu acceptă să plece în vacanță fără sora lui mai mică

Dacă acasă totul este bine și frumos, în vacanțe lucrurile stau un pic diferit. Pentru părinți, nu pentru copii care se bucură de locurile noi și de timpul petrecut împreună cu toată familia.

„Nu se mai numesc vacanțe. Nu știu cum să le numim. Cert este că întotdeauna vom avea nevoie de o vacanță după vacanțele alături de ei, dar eu sunt pregătită psihic. Ne dorim să plecăm la mare cu ei, doar noi doi. Până acum mai luam o bunică să ne ajute. Tot ce îmi doresc este să venim necertați, să nu ne certăm în vacanța aia.

E un pic obositor, dar nici nu aș vrea să pară că mă plâng pentru că trebuie să ne asumăm. Este clar că ei au nevoie de atenție, e clar că și în vacanță copiii mânâncă, trebuie hrăniți, spălați, culcați, deci practic ce faci acasă, faci și în vacanță, doar că în altă parte și pe mai mulți bani. Dar bucuria lor este incredibilă”, a mai declarat Irina Mohora pentru Impact.ro, completând că nici dacă ar vrea să facă vacanțe pe rând cu copiii nu ar putea, căci fiul cel mare nici nu concepe să plece undeva fără surioara lui mai mică.

„Zian ține mult să o luăm pe Zara peste tot cu noi. Chiar de Paște am fost în Valencia și am avut opțiunea ca Zara să rămână cu bunica, iar Zian a zis că nu, a precizat că noi suntem o familie și să vină și sora lui”.

 


Video: Daniel Bălan