Cum a reacționat CTP după ce a primit o amendă usturătoare din partea CNCD. Jurnalistul a fost categoric

Cum a reacționat CTP după ce a primit o amendă usturătoare din partea CNCD. Jurnalistul a fost categoric
Cristian Tudor Popescu a fost amendat de CNCD

În cadrul unui interviu pentru Pagina de Media, Cristian Tudor Popescu consideră că nu a comis nicio discriminare în editorialul intitulat ”Satană în Sutană”, pentru care gazetarul a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu suma de 5.000 de lei.

Cum a reacționat CTP după ce a primit o amendă usturătoare din partea CNCD

Cristian Tudor Popescu susține că nu a intenționat să discrimineze pe nimeni, ba mai mult, acesta este de părere că el este cel discriminat.

„Nu am intenționat să discriminez pe nimeni. Nu m-am referit la toți credincioșii ortodocși, ci numai la aceia care iau de bună afirmația Patriarhului Daniel – Mutat moaște Sf Dimitrie = căzut comunism în 1989.

Nu am comis, deci, nicio discriminare. Mă consider eu discriminat, în calitate de persoană nereligioasă – minoritar, în raport cu marea majoritate creștin ortodoxă – deoarece sunt amendat pentru că am pronunțat o opinie argumentată rațional”, a declarat CTP, pentru Pagina de Media.

Jurnalistul nu știe motivul pentru care CNCD a luat această decizie

Gazetarul susține că nu cunoaște motivarea acestei decizii a CNCD, deoarece și-a susținut poziția în fața consiliului și nu a primit niciun contraargument din partea acestuia.

”De asemenea, am calificat ca având un discernământ limitat, de natură să pună în pericol sănătatea celorlalți cetățeni, operațiunea de a pupa plasticul sub care se află moaștele de către unii credincioși.

Nu am comis, deci, nicio discriminare. Dimpotrivă, nu cunosc motivarea acestei decizii a CNCD. Eu m-am prezentat în fața Consiliului și mi-am susținut poziția. Nu am primit niciun contraargument din partea consiliului”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

”Se cere chiar condamnarea mea penală”

Întrebat de către jurnaliști ce i s-a reproșat la CNCD, gazetarul a spus că și-a expus punctul de vedere iar consiliul nu a contraargumentat nimic. Mai mult, Cristian Tudor Popescu ar fi aflat că se cere chiar o acțiune penală împotriva sa.

”Nu mi s-a reproșat nimic. Mi-am expus punctul de vedere. Mi s-a spus că sunt că 800 plângeri la adresa mea. Doar că sunt plângeri, foarte asemănătoare între ele.

Am aflat că sunt două petiții, din partea a două persoane fizice, în care se afirmă că aș fi vinovat de discriminare și că se cere chiar condamnarea mea penală.
Nu sunt persoane publice, a adăugat jurnalistul.

Pe de altă parte, Cristian Tudor Popescu ia în calcul să conteste această decizie a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. În urmă cu doi ani, el a mai fost într-o situație asemănătoare în care a contestat o decizie CNCD și a avut câștig de cauză.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI