Simona Halep, în finala turneului de la Toronto. Românca a învins-o Jessica Pegula

Simona Halep, în finala turneului de la Toronto. Românca a învins-o Jessica Pegula
Simona Halep joaca in semifinalele Toronto WTA

Simona Halep joacă meciul din semifinalele turneului WTA de la Toronto. Organizatorii turneului National Bank Open au anunțat programul zilei de sâmbătă, 13 august, una în care Simona Halep va juca în semifinalele competiției „WTA 1000” de la Toronto. Cu cine se confruntă sportiva noastră, vedeți un pic mai jos.

Simona Halep, prezentă în meciul din semifinalele turneului WTA de la Toronto. Pe cine va înfrunta spotiva noastră

Update. Simona Halep a învins-o pe Jessica Pegula în semifinalele turneului WTA Toronto, cu scorul de 2-6, 6-3, 6-4. Așadar, Simona Halep a ajuns în finala turneului de la Toronto, iar grație acestei performanțe, fosta numărul 1 WTA și-a îndeplinit obiectivul stabilit la începutul anului: revenirea în Top 10 WTA.

Știrea inițială

Simona Halep, prezentă la turneului WTA de la Toronto, joacă meciul din semifinale unde o întâlnește pe Jessica Pegula. Meciul va fi primul al zilei și va avea loc  pe terenul central începând de ora 20:00, ora României.

Jessica Pegula, adversara Simponei Halep de azi, s-a născut la 24 februarie 1994, la Buffalo, New York (SUA). Aceast a început să joace tenis la vârsta de 7 ani. Până în prezent, a acumulat 323 de victorii în întreaga carieră și a înregistrat 207 înfrângeri.

Cine este Jessica Pegula, adversara Simonei Halep de astăzi

Jessica Pegula are 1.70 metri și se antrenează alături de David Witt. De asemenea, Jessica Pegula are în palmares un singur titlu WTA: Washington 2019.

Acum, americanca ocupă poziția 7 în ierarhia mondială, cea mai bună clasare a carierei sale. În plus, de-a lungul timpului a strâns din tenis 5.079.681 de dolari

Jessica Pegula, fiica miliardaului Terry Pegula

În vârstă de 28 de ani, Jessica Pegula este fiica miliardarului Terry Pegula, de 70 de ani. Acesta este un om de afaceri american cu o avere estimată la peste 5.7 miliarde de dolari, după cum arată Forbes.

Domenii de activitate ale lui Terry Pegula sunt: gazele naturale, imobiliare, divertisment și sport. Terry Pegula deţine franciza Buffalo Sabres din campionatul nord-american de hochei pe gheaţă şi, împreună cu soţia lui, Kim, franciza Buffalo Bills din campionatul de fotbal american.

Câți bani a câștigat Simona Halep la Toronto până acum. Ce ar însemna înfrângerea Jessicăi Pegula

Simona Halep, pe de ală parte, prin calificarea în semifinale, și-a asigurat un premiu în valoare de 133.400 de dolari și 350 de puncte în clasamentul WTA la simplu. Simona Halep este locul 13 în clasamentul WTA Live, în urcare două poziții, iar calificarea în finală ar ajuta-o să revină în Top 10 WTA.

În cazul în care va câștiga competiția cu Jessica Pegula, sportiva româncă va ocupa locul 6 în ierarhia mondială. De asemenea, Simona Halep a câștigat de două ori Rogers Cup (fosta denumire a competiției), în 2016 și 2018, însă la Montreal. De asemenea, în anul 2021, Simona Halep s-a oprit în turul secund al turneului de la Toronto, Canada, fiind învinsă de Danielle Collins.