Simona Halep se poate umple de bani la Toronto. Ce sume sunt puse în joc

Simona Halep se poate umple de bani la Toronto. Ce sume sunt puse în joc
Simona Halep poate depăși, la Toronto, borna de 40 de milioane de dolari câștigați doar din tenis

Simona Halep se poate umple de bani la Toronto. Românca va debuta în turneul WTA 1000, luni, contra croatei Donna Vekic (86 WTA). Competiția din Canada este una majoră, ea având premii totale de 2,69 de milioane de dolari. Aflată pe locul 15 mondial, Simona Halep poate depăși o bornă importantă în materie de bani câștigați doar din tenis, dacă se va impune în turneu, așa cum a făcut-o în 2016 și 2018.

Simona Halep se poate umple de bani la Toronto

Simona Halep se poate umple de bani la Toronto. Jucătoarea din Constanța va încerca să schimbe impresia lăsată la Washington, unde a abandonat în turul 2 din cauza căldurii, dar unde nici jocul practicat de ea nu a fost la cote prea înalte.

Halep a recunoscut că a intenționat să renunțe la tenis chiar în luna februarie, după ce a pierdut în primul tur la Doha (4-6, 3-6), cu Caroline Garcia. Halep spune că a luat decizia radicală la „cald”, așa că le-a transmis apropiaților că nu mai poate juca. Dezvăluirea a fost făcută de jucătoare în podcastul BT Talks.

„A fost un moment în care nu mai știam ce vreau, în adevăratul sens al cuvântului! După Dubai, după ce am pierdut în primul tur, am trimis mesaj familiei și apropiaților mei că nu mai pot să joc tenis, pentru că nu mai aveam motivație, nu mai aveam energia respectivă să pot face față presiunii”, i-a mărturisit Simona lui Horia Tecău.

Ce sume sunt puse în joc

Simona Halep a adunat doar din tenis suma de 39.667.397 de dolari, conform site-ului WTA. Ea se află pe locul 3 în clasamentul „all-time” al câștigurilor, fiind întrecută doar de surorile Serena și Venus Williams. Dacă se va impune în competiția din Canada, românca va depăși borna celor 40 de milioane de dolari.

Halep e sigură de 12.515 dolari, suma pe care o primește pentru prezența în primul tur al turneului. Dacă va trece, luni, de croata Donna Vekic (86 WTA), ea va avea asigurat un cec de 17.445 de dolari, iar pentru o eventuală prezență în optimi, va încasa 30.660 de dolari.

Accederea în sferturi o poate îmbogăți pe Halep cu suma de 61.300 de dolari, pe când prezența în semifinale e răsplătită cu 133.400 de dolari. Dacă va ajunge în finala competiției, așa cum s-a întâmplat în 2015, Halep va fi recompensată cu 259.100. Câștigătoarea turneului va beneficia de un cec de 439.400 de dolari. În cazul româncei ar însemna depășirea bornei de 40 de milioane de dolari câștigați doar din tenis.

Partida Halep- Vekic va începe, conform organizatorilor, de la ora 18.00, ora României. Dacă va câștiga contra lui Vekic, românca se va confrunta în următoarea rundă cu câștigătoarea unui duel între Shuai Zhang și altă sportivă venită din calificări.