Se fac multe feluri de mâncare tradițională de Paște, dar drobul de miel este unul dintre cele mai bune pe care le poți mânca. Este făcut cu organe de miel, cum ar fi ficatul, plămânii, rinichii și splina. Majoritatea gospodinelor îl pregătesc acasă, dar ca să iasă perfect există anumiți pași și secrete ce trebuie respectate pentru ca acesta să iasă bine. Iată așadar cum se face și cu ce se unge drobul deasupra ca să fie delicios.
Rețetele pe bază de miel sunt populare în această perioadă a anului în rândul românilor, dar, în timp ce un grătar de miel este mai ușor de făcut, rețeta de drob este puțin mai complicată. Iată așadar care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a face un drob de miel perfect.
Ingrediente:
Iată tot ce trebuie să faci pentru a obține un drob de miel perfect, chiar la tine acasă. Curăță și spălă organele de miel. De asemenea, de obicei se adaugă puțină carne, pentru a face rețeta mai gustoasă.
Pune organele și carnea l fiert, într-o cratiță mare, cu o ceapă întreagă, o frunză de dafin și boabe de piper. Se acoperă cu apă și se fierbe. Când începe să fiarbă, îndepărtează spuma și fierbe timp de o oră la foc mic. După, se scoate din apă și se lasă puțin să se răcească.
Vezi și Cum faci pasca fără aluat, rețeta favorită de Paște. Ingredientele care îi schimbă gustul
Într-o tigaie se călește o ceapă cu puțin ulei, până începe să se rumenească puțin. Se adaugă organele fierte, tăiate în bucăți mai mari. Se lasă la călit aproximativ 3 minute.
Se oprește focul, se adăugă piper măcinat și orice alte condimente care îți plac. Se toacă totul în cubulețe mici. Poți tăia în bucăți mici cu cuțitul sau poți folosi robotul de bucătărie. Se adaugă ceapa tocata mărunt și usturoiul verde și se condimentează cu sare. Se adaugă ouăle și se amestecă bine.
Citește și Friptură de miel perfectă pentru masa de Paște? Cu asta trebuie să o ungi, de fapt
Se tapetează o tavă de pâine cu hârtie de copt. Se unge tava cu ulei sau unt, la fel și hârtia de copt, ca să nu se lipească. Se pune jumătate din amestecul de carne în tavă, se presează bine, se aranjează ouăle fierte. Deasupra se pune restul amestecului, și se presează bine cu o lingură. Ca să arate frumos se unge deasupra cu ou bătut, înainte de a fi dat la cuptor. Înainte cu zece minute să fie scos de la cuptor, se poate scoate și se mai poate unge încă o dată cu ou bătut.
Drobul se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C pentru aproximativ 40 de minute. Se scoate din cuptor și se lasă în tavă până se răcește complet. Se recomandă să fie ținut la frigider peste noapte, după ce s-a răcit puțin după scoaterea din cuptor. Este mult mai bun și ferm ca textură, dacă îl ții la frigider cel puțin 8 ore după gătire. Așa că acordă atenție planificării timpului. Este perfect, chiar și pentru cei care mănâncă drob pentru prima dată. Se servește tăiat felii. De obicei se mănâncă rece, servit pe platouri decorate cu legume proaspete, precum salată verde, ridichi, ceapă verde, roșii cherry, precum și alături de caș proaspăt.