Drobul de miel este o gustare tradițională care nu lipsește niciodată de pe mesele românilor de Paște. Alături de cozonac, pască și sarmale, este una dintre cele mai gustoase preparate.
De-a lungul timpului, rețeta de drob de miel a fost modificată, gospodinele adăugând diferite ingrediente. Nu este neapărat un lucru rău, însă o rețetă pentru drobul de miel clasic devine din ce în ce mai greu de găsit. Din fericire, avem pentru tine rețeta perfectă. Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Modul de preparare este unul ușor și nu va dura mult. În primul rând, curăță bine organele de la miel și pune-le la fiert. Ele trebuie tăiate în bucăți mici pentru a intra în mașina de tocat. Pune-le într-o oală, apoi adaugă sare.
Verdeața va trebui tocată mărunt, iar ceapa tăiată fin și pusă la călit. Organele trebuie date prin mașina de tocat și le vom amesteca cu verdeața. De asemenea, în mașina de tocat vom adăuga și ceapa călită, alături de cele 4-5 ouă crude.
Peste compoziție adaugă sare, piper și alte condimente după gust. Prapurele va fi pus într-o tavă, iar compoziția o vom înveli în prapure. Totul se bagă la cuptorul încins la 200 de grade Celsius.
Preparatul va trebui să fie ținut timp de 50 de minute, apoi se servește. Pentru a umple drobul cu ouă fierte, pregătim 3-4 ouă fierte tari, iar în tava pregătită cu prapurele vom adăuga jumătate din compoziția de carne. Ouăle se așază bine și le vom pune în restul compoziției, pe care o vom înveli foarte bine cu prapurele.
Dacă vrei să păstrezi drobul de miel fresh mai multe zile, îl poți depozita la temperaturi de sub 0 grade Celsius. Este recomandat ca temperatura să fie în jur de -15 grade Celsius, astfel încât drobul de miel să fie gustos mai multe zile.
De asemenea, există o variantă și pentru persoanele care nu preferă carnea de miel. Gospodinele pot înjumătăți carnea de miel, iar în locul acesteia pot adăuga carne de porc și alte mirodenii, precum lobodă, leurdă, usturoi și așa mai departe.
Totodată pentru a scăpa de mirosul neplăcut pentru unii de miel, organele se pot ține în apă cu oțet, înainte de a fi fierte. Prin urmare, nu trebuie să folosești ficat, întrucât drobul poate ieși puțin amărui.