Carnea de miel este, cu siguranță, vedeta mesei festive de Paște. Fie că se găsește în friptură, drob sau borș, românii sunt mari fani ale preparatelor din carne de miel. Cum se prepară cea mai suculentă și gustoasă friptură de miel pentru cina de Paște.
În Sâmbăta Mare, gospodinele pregătesc carnea pentru masa de Paște. Pentru ca friptura de miel să aibă un gust delicios, iar preparatul să fie fraged și suculent, iubitorii de artă culinară au găsit metoda perfectă pentru a-i da un plus de savoare.
O rețetă ideală este cea a regretatului Radu Anton Roman, faimos gastronom român, potrivit celor de la Adevărul.
Acum că am pregătit toate ingredientele, este timpul să ne apucăm de rețeta propriu zisă. Pentru început vom pisa usturoiul. Nu este necesar să speli mielul, ci doar să îl ștergi cu o pânză uscată și curată.
Pe dinăuntru, mielul se curăţă cu un şervet umed cu apă și oţet. În continuare, vei freca bine de tot carnea de miel cu sare, usturoi şi piper, apoi cu ulei.
Așază tava cu unt şi ulei în cuptorul încins. După ce s-a încins iar grăsimea a început să sfârâie, vei lua mielul și îl vei potrivi cu spinarea în sus. Dă focul puțin mai tare.
Secretul gustului delicios al fripturii de miel constă în faptul că trebuie să ungi adesea carnea cu grăsime. Astfel, preparatul va deveni fragedă, va avea o crustă crocantă și extrem de delicioasă.
Atunci când gătești carne de miel, este important să reții faptul că acesta trebuie să fie condimentat și legat, apoi ținut la frigider timp de 10-12 ore sau peste noapte, apoi se aduce la temperatura camerei înainte de prăjire.
Citește și Cumpărături pentru masa de Paște. Totul de la mâncare, decorațiuni și cadouri