23 apr. 2022 | 14:25

Friptură de miel perfectă pentru masa de Paște? Cu asta trebuie să o ungi, de fapt

Diverse
Friptură de miel perfectă pentru masa de Paște? Cu asta trebuie să o ungi, de fapt
Friptura de miel perfecta pentru masa de Paste

Carnea de miel este, cu siguranță, vedeta mesei festive de Paște. Fie că se găsește în friptură, drob sau borș, românii sunt mari fani ale preparatelor din carne de miel. Cum se prepară cea mai suculentă și gustoasă friptură de miel pentru cina de Paște.

Secretul pentru a prepara cea mai gustoasă friptură de miel

În Sâmbăta Mare, gospodinele pregătesc carnea pentru masa de Paște. Pentru ca friptura de miel să aibă un gust delicios, iar preparatul să fie fraged și suculent, iubitorii de artă culinară au găsit metoda perfectă pentru a-i da un plus de savoare.

O rețetă ideală este cea a regretatului Radu Anton Roman, faimos gastronom român, potrivit celor de la Adevărul.

Ingrediente:

  • 1 tavă suficient de mare
  • 6 – 8 kilograme de miel uşurat de cap, gât, măruntaie şi partea de jos a picioarelor
  • sare și piper
  • 200 ml untdelemn
  • 200 g unt
  • 2 pahare vin alb
  • 6 – 10 coroniţe de usturoi verde
  • o căpăţână de usturoi vechi

Mod de preparare:

Acum că am pregătit toate ingredientele, este timpul să ne apucăm de rețeta propriu zisă. Pentru început vom pisa usturoiul. Nu este necesar să speli mielul, ci doar să îl ștergi cu o pânză uscată și curată.

Pe dinăuntru, mielul se curăţă cu un şervet umed cu apă și oţet. În continuare, vei freca bine de tot carnea de miel cu sare, usturoi şi piper, apoi cu ulei.

Așază tava cu unt şi ulei în cuptorul încins. După ce s-a încins iar grăsimea a început să sfârâie, vei lua mielul și îl vei potrivi cu spinarea în sus. Dă focul puțin mai tare.

Secretul gustului delicios al fripturii de miel constă în faptul că trebuie să ungi adesea carnea cu grăsime. Astfel, preparatul va deveni fragedă, va avea o crustă crocantă și extrem de delicioasă.

Atunci când gătești carne de miel, este important să reții faptul că acesta trebuie să fie condimentat și legat, apoi ținut la frigider timp de 10-12 ore sau peste noapte, apoi se aduce la temperatura camerei înainte de prăjire.

Citește și Cumpărături pentru masa de Paște. Totul de la mâncare, decorațiuni și cadouri

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Serialul numărul, 1 pe Netflix. E inspirat din evenimente reale și a oprit planeta în loc!
Click.ro
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Meghan despre viața cu Harry: Totul a început să se înrăutățească
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Se montează obligatoriu pe mașini. Ordin pentru 2025. Nu mai poți circula după 21 februarie
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Anunț privind PENSIILE din 2025! Cum se MAJOREAZĂ de FAPT
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Adi Nartea, despre finalul de sezon Iubire cu parfum de lavandă și Crăciunul în familie. Ce tradiții respectă an de an | Exclusiv
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro