Pasca este, cu siguranță, preparatul vedetă al sărbătorilor pascale. Pe lângă friptura de miel, drob, cozonac și sarmale, gospodinele se întrec în a găsi cele mai simple, gustoase și rapid de făcut rețete de pască. Iată cum se prepară pasca fără aluat. De ce ingrediente ai nevoie.
Sărbătorile pascale se apropie cu pași rapizi, iar cu acest prilej gospodinele își pun la bătaie cele mai bune rețete, pentru a-i impresiona pe musafiri și rude.
Pe lângă friptură, cozonac și rețete de drob de miel, dacă vrei să gătești pască și să nu pierzi foarte mult timp în bucătărie, iată cum poți prepara pasca fără aluat. Ai nevoie de următoarele:
Pentru început, vei separa gălbenușurile de albușuri. Se ia un bol încăpător în care vei pune brânza de vaci și vei adăuga zahărul, zahărul vanilat, gălbenușurile, smântână, făină, grișul, untul și coaja de lămâie.
Ingredientele se amestecă foarte bine cu telul sau mixerul de bucătărie, până când aluatul se omogenizează. Adăugă, apoi, stafidele.
Separat, bați albușurile spumă cu un praf de sare, iar apoi se încorporează treptat în compoziția de brânză, amestecând ușor cu telul.
După ce ai terminat de amestecat ingredientele, urmează partea cea mai importantă, coacerea prăjiturii. Binențeles, înainte de toate, nu uita să preîncălzești cuptorul.
În același timp, trebuie să pregătești o tavă rotundă pe care o tapetezi cu hârtie de copt. Toarnă compoziția în tavă și se dă la cuptorul preîncălzit.
Această pască fără aluat se coace timp de aproximativ o oră la foc mediu sau până se rumenește frumos.Când pasca este gata, e important să o lași să se răcească în tavă, înainte de a o servi.
Pasca fără aluat este extrem de sățioasă, gustoasă și ușor de preparat. Se poate servi și pe post de cheesecake, cu un pahar de vin roșu.