Cu cât vor fi indexate pensiile de la 1 ianuarie 2022. Raluca Turcan, anunț final

Cu cât vor fi indexate pensiile de la 1 ianuarie 2022. Raluca Turcan, anunț final

Cu cât vor fi indexate pensiile de la data de 1 ianuarie 2022 și ce a anunțat Raluca Turcan. Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a vorbit marţi seară la Antena 3 despre creşterea pensiilor.

Cu cât vor fi indexate pensiile de la 1 ianuarie 2022

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a făcut anunț despre pensii.

”Am spus pe tot parcursul acestui an că în materie de pensii sistemul este zdruncinat rău și o spun dincolo de omul politic Raluca Turcan, o spun ca fiică de părinți pensionari care văd și ei inechitatea care există în momentul de față în sistemul de pensii și anume că oameni cu pregătire similară, cu vechime egală, cu contribuție egală, au pensie diferită în funcție de momentul în care au ieșit la pensie și lucrul acesta din secunda zero am început să îl pregătim pentru corectare”, a spus Raluca Turcan la Antena 3.

Raluca Turcan a mai adăugat:

”Am făcut o analiză, după care am pus pe masă niște soluții care țintesc spre reducerea inechităților care există în sistemul public de pensii, spre ancorarea pensiilor în contributivitate astfel încât să nu mai avem parte nici de procese câștigate de oameni în instanță după luni de zile de umblat pe drumuri și în același timp sistemul să fie just”, a adăugat ea.

”Sistemul merge foarte greu și el practic e format din 5 milioane de dosare de pensii din care două treimi sunt în formate digitale greoaie și o treime în format de dosar cu șină și am spus aceste dosare trebuie să intre într-o bază de date. Pentru lucrul acesta era legislaţie din 2019″.

Raluca Turcan, despre cât vor creşte pensiile şi alocaţiile în 2022

”Până finalizăm acest proces rămâne în vigoare legea actuală și pensiile se indexează”, a spus ministrul interimar al Muncii.

”Pensiile pot fi indexate şi ne dorim să fie indexate de la începutul anului viitor cu minim 6%”, a mai spus Raluca Turcan.

De menționat este că 1,8 milioane de pensionari ar putea avea pensii mai mari cu 10% din ianuarie. Documentul a fost depus la Senat și prevede modificarea legii pensiilor.

Cu cât vor fi indexate pensiile de la 1 ianuarie 2022.
Cu cât vor fi indexate pensiile de la 1 ianuarie 2022.

”Un efort realist și sustenabil bugetar pentru anul viitor înseamnă: creșterea alocațiilor cu 20% de la 1 ianuarie, deci un plus de aproximativ 350 de milioane de lei lunar, suplimentar peste cheltuiala de anul acesta, de asemenea, pensiile vor fi indexate cu minimum 6%, intenția fiind ca această creștere să fie mai mare”, a spus Raluca Turcan.