Criminalul din Onești a sunat la 112 de 3 ori, iar unul dintre ostatici a discutat cu dispecerul. Ce s-a întâmplat apoi

Criminalul din Onești a sunat la 112 de 3 ori, iar unul dintre ostatici a discutat cu dispecerul. Ce s-a întâmplat apoi
Criminalul a efectuat mai multe apeluri la 112

Noi informații apar în fiecare zi despre cazul de la Onești unde cei doi muncitori au fost sechestrați și uciși. Se pare că Gheorghe Moroșan nu a sunat o singură dată la 112, ci de trei ori. Acesta cerea de la polițiști 300.000 de euro, pe cineva care să filmeze actul său nebunesc și hotărârea judecătorească prin care a fost evacuat din apartament. La ultimul apel, agresorul l-a pus pe unul dintre bărbați să vorbească. Potrivit polițiștilor, convorbirea a durat 12 minute și 45 de secunde.

Mai multe apeluri făcute de criminalul din Onești

Primul apel a fost efectuat de către agresor la ora 11:47. Inițial, acesta i-a spus dispecerului că are un litigiu cu casa și că are un cuțit. Apele a fost transferat către poliție, dar s-a întrerupt. La ora 14:38, bărbatul a sunat din nou la numărul de urgență și a spus că are în locuință două persoane ce sunt legate. Atunci a cerut suma de 300.000 de euro și actul. De asemenea, a avertizat că dacă aude zgomote sau mișcări pe culoarul blocului, îi va ucide pe cei doi muncitori.

”Apelul a fost anunțat către colegii din teren, iar la ora 11.52 a sosit la fața locului primul echipaj, la 11.55 s-a discutat formarea unei grupe operative, formată din 17 polițiști, negociator și o echipă specială. Adjunctul Poliției Onești a fost și el acolo, a inițiat discuții, pentru că-l cunoaștea, locuiesc în aceeași zonă, ulterior a venit și șeful Poliției Onești”, a declarat Cristian Gheorghe, director Ivestigații Criminale.

Trei apeluri efectuate de către criminalul de la Onești

La ora 16:39 a fost efectual al treilea apel la 112. Atunci, agresorul a cerut să i se facă legătura cu persoane mai înalte în funcții. A precizat că nu are ce discuta cu polițiștii. În timpul acestui apel, criminalul l-a pus pe unul dintre cei doi ostatici să vorbească la telefon.

Conform reprezentanților Poliției Române, apelul a durat 12 minute și 45 de secunde. La ora 16:55, un muncitor a încercat să-l atace, atunci s-a produs un declic, iar Gheorghe Moroșan a comis cele două crime.

„Se reușise calmarea atacatorului, dar a existat un declic. S-au putut observa mișcarea siluetelor agresorului și al unui ostatic și s-au auzit zgomote din interior” , a povestit negociatorul.

Imediat de la atacul bărbatului, forțele de intervenție au intrat în casă și  au tras cu 7 gloanțe de cauciuc și 2 letale. Ei spun că imediat ce și-au dat seama că lucrurile devin violente, echipele au început să spargă ușa imobilului cu echipamentele speciale aflate în dotare. În paralel, altă echipă intra pe fereastră.

”Intervenţia forţelor de ordine s-a realizat imediat ce zgomotul şi strigătele din apartamentul vizat au făcut să se înţeleagă că agresorul a trecut la fapte. Nu s-a ezitat nici un moment”, susţin reprezentanţii Poliţiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI