Informații șocante dezvăluite de jurnalistul care a filmat ultimele clipe de viață ale ostaticilor de la Onești: „Cereau ajutor, strigau”

Informații șocante dezvăluite de jurnalistul care a filmat ultimele clipe de viață ale ostaticilor de la Onești: „Cereau ajutor, strigau”

Apar informații noi despre ultimele momente de viață ale celor doi muncitori uciși de Gheorghe Moroșan. Jurnalistul solicitat de criminal pentru a filma întregaa scenă de groază a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre ce a văzut și a auzit în apartamentul groazei.

Gheorghe Moroșan a dorit ca scenele de groază sa fie filmate

După mai multe discuții cu negociatorul, criminalul din Onești a solicitat presei locale să intervină pentru a transmite întregul eveniment la televizor.

“Au sunat la ușă doi cetățeni polițiști în uniformă și mi-au spus ‘domnule vă rugăm frumos, atacatorul vrea să vorbească cu televiziunea’, drept pentru care am luat aparatul foto, cameră ce trebuie și am țâșnit în fața blocului, că stau în apropiere”, a dezvăluit pentru Antena 3, jurnalistul independent Claudiu Ştefănescu, cel care a filmat totul.

Acesta povestește că nu a apucat să vorbească cu agresorul, căci negocierile erau aproape de final, foarte rapid ajungându-se la atacul ostaticilor. Bărbatul a mai declarat că una dintre victime ar fi încercat să-i smulgă cuțitul din mână lui Gheorghe Moroșan, gest care le-a fost fatal ambilor muncitori.

„Negocierile erau aproape de final şi nu am apucat să intru în dialog cu dânsul că a început măcelul. Nu am mai cerut nimic, pur și simplu a început să lovească cu cuțitul în cetățenii pe care îi avea sechestraţi.
Din momentul acela a început să dea cu cuţitul în ei.

Doamne fereşte. Totul s-a petrecut în apartemant. Am impresia că unul din muncitori a încercat să îi ia cuţitul”, a declarat Claudiu Ștefănescu.

Muncitorii au implorat ajutor

Momentele trăite de jurnalist l-au marcat pe acesta pentru totdeauna. Bărbatul povestește că ceea ce a auzit înainte de măcelul acelor oameni nevinovați este greu de exprimat în cuvinte. Acesta s-a arătat rezervat în declarații pentru a proteja familiile celor doi bărbați uciși într-un mod barbar.

„Din respect pentru familiile victimilor nu vă spun ce am auzit. Cereau ajutor, strigau. A fost urât. Nu o să uit niciodadă. Amândoi au fost ucişi în timp ce forţele de ordine încercau sa spargă uşa aia. Uşa aia nu a cedat. Au fost 48 de lovituri cu berbecul. Din punctul meu de vedere se putea rezolva cu un lunetist”, a spus acesta în final.

Potrivit declarațiilor fratelui uneia dintre victime, Gheorghe Moroșan ar mai fi amenințat un muncitor prezent în acel apartament, însă din fericire, acela a reușit să scape cu viață.

“Paul Iștoan, fratele victimei: Un coleg, acum câţiva ani, prin 2010, a fost în aceeaşi situaţie şi a depus plângere la poliţie şi poliţia cică “nu avem ce să-i facem”,

Reporter: Deci a mai ameninţat pe cineva?

Paul Iștoan, fratele victimei: Da, un coleg de-al lor, din câte am înţeles, a mai fost o dată ameninţat şi a reuşit să scape.

Reporter: Deci nu numai că avea cazier, dar mai făcuse şi fapta?

Paul Iștoan, fratele victimei: În acelaşi loc. Unul din colegi chiar asta a spus: că el nu se duce acolo orice ar fi!”, a fost dialogul dintre fratele uneia dintre victime și un jurnalist, potrivit  stirileprotv.ro.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI