Cosmin Olăroiu, totul despre o revenire la FCSB. Ce i-a transmis lui Gigi Becali

Cosmin Olăroiu, totul despre o revenire la FCSB. Ce i-a transmis lui Gigi Becali
Cosmin Olăroiu, totul despre o revenire la FCSB

Cosmin Olăroiu a vorbit despre o potențială revenire la echipa FCSB, dar și despre cum funcționează lucrurile între el și Mirel Rădoi, de când acesta este selecționer, într-un interviu exclusiv pentru Playsport.ro.

Cosmin Olăroiu, totul despre o revenire la FCSB

Cosmin Olăroiu a fost întrebat ce anume ar trebuie să se întâmple în fotbalul românesc ca el să revină pe banca unei echipe din România.

”Știi ce se întâmplă? Nu trebuie să se întâmple nimic, probabil, nu cred că ar trebui să se întâmple nimic, doar că n-avem cum să știm lucrul ăsta. Facem planuri pentru viață, dar de multe ori planurile vieții cu noi sunt diferite de ceea ce plănuim noi cu ea. Așa că nu poți să știi niciodată”, a răspuns Cosmin Olăroiu.

Întrebat legat de discuțiile de la FCSB, unde se caută antrenor, iar el ar fi ținta pentru a prelua FCSB, acesta a spus:

”Nu știu, sunt treburile lor acolo, ce fac ei acolo și ce antrenor pun, dar în ce mă privește pe mine, nu este nimic”.

Ușor evaziv, Cosmin Olăroiu a răspuns la întrebarea dacă ar mai putea lucra cu Gigi Becali, tot printr-o întrebare:

”– râde – Păi ar mai putea lucra Gigi Becali cu mine? Cam asta e întrebarea…”, iar răspunsul l-a dat tot el:

”Nu știu – râde -. Acum sincer, n-ai de unde ști. Și să știi, am întâlnit de-a lungul vieții petrecute în fotbal fel și fel de președinți. Apoi, am experiența altor antrenor cu care am discutat și mi-au povestit fel și fel de chestii. Și președinții sunt, în general, more or less, cam aceeași peste tot.

Poate doar la cluburile mari care au un management care protejează într-un fel sau altul antrenorul, în relația cu președintele. Peste tot o să găsești președinți care fac tot felul de presiuni asupra antrenorilor. Adică viața noastră nu se rezumă numai la a antrena echipa, știi? Trebuie să ai un management cu presa, un management cu suporterii, cu conducerea clubului”, a spus Cosmin Olăroiu.

Nu îi dă sfaturi lui Mirel Rădoi

În ceea ce privește relația cu Mirel Rădoi, ”copilul său de suflet”, acesta a spus că nu obișnuiește să îi dea sfaturi.

”Dar eu discut cu el toate lucrurile legate de aspecte generale ale fotbalului, ce se întâmplă în fotbal, ce noțiuni apar, ce lucruri se schimbă, cum joacă unii, cum joacă alții, ce fel de dinamică.

De exemplu, discutam despre Mancini pe care cunosc foarte bine și alături de care am stat o perioadă foarte bună împreună cât am fost la Dubai, înainte de Europene, dinamica Italiei la Campionatul European, aveau un 4-3-3 pe care-l foloseau ei, lucrurile astea le discutăm.

Nu discutăm despre jucători, de echipă, să joace X, să joace Y, eu nu-i cunosc. Sau îi spun, de exemplu, de la Olimpiadă, de un jucător care mie mi s-a părut O.K., și atunci îi zic ”mă, să știi că mi-a plăcut ăla, pare interesant”… Dar nu-i cunosc, ca să-ți dai cu părerea, trebuie să știi capacitatea fizică, intelectuală, și tot așa.

Ca să-mi permit să dau sfaturi cuiva, trebuie să studiez în amănunt lotul de jucători, așa, de la distanță, știi, toate par ușoare și toți suntem cei mai buni. Însă deciziile trebuie să le ia un singur om înainte de meci atunci când își asumă responsabilitatea.

După meci, toți știm, și eu știu, și ăla care și-a asumat, și eu după meci știu de multe ori că nu trebuia să fac așa, că eu am varianta A, B, C. Bine, eu de exemplu mă sfătuiesc cu staff-ul câteva ore, poate câteva zile, de multe ori. Luăm o decizie, lucrurile ies bine, am fost inspirați, am luat o decizie logică.

Luăm o altă decizie logică, lucrurile nu merg la fel de bine, am greșit, ce n-am făcut bine, și ajustăm, că asta este de fapt esența. Tot timpul trebuie să schimbi”, a mai spus Cosmin Olăroiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI