Cornelia Catanga, adevărul despre relația cu soții Ceaușescu. A divulgat secretul ținut atâția ani

Cornelia Catanga, adevărul despre relația cu soții Ceaușescu. A divulgat secretul ținut atâția ani
Care era, de fapt, relaţia dintre Cornelia Catanga şi Ceauşescu

După ani de zile, a divulgat marele secret al familiei. Cornelia Catanga spune adevărul despre relaţia cu soţii Elena şi Nicolae Ceaușescu. Nimeni nu se aştepta la asta.

Ce legătură avea Cornelia Catanga cu Ceaușescu

În vârstă de 62 de ani, Cornelia Catanga spune adevărul despre relaţia pe care o avea cu soţii Ceaușescu. “Regina muzicii lăutăreşti” îşi aduce aminte cu plăcere de perioada comunismului. Nu era petrecere fără ea, povesteşte  acum artista, care nu trece printr-o perioadă extraordinară din cauza pandemiei de coronavirus.

“Păi, nu era chef fără mine. Am debutat cântând la acordeon. M-a luat sub aripa ei ocrotitoare solista Romica Puceanu. Cu ea am trecut și prin multe aventuri. În 1984, după un spectacol susținut la Sala Polivalentă, a venit Miliția, mi-au pus cătușele și m-au băgat într-un Jeep, cu geamuri fumurii. Pe mama nu au lăsat-o cu mine. O seară am stat la secție, a venit Romica Puceanu să mă ia de acolo. Eram acuzată că am cântat piese cu versuri obraznice și că spectatorii au aruncat cu bani pe scenă, însă eu nu am luat nici un leu. Au măturat banii, i-au pus pe făraș, și i-au împărțit lăutarii, între ei. Erau cam 7.000 de lei”, a povestit Cornelia Catanga, pentru Impact.ro.

Mai mult, aceasta a povestit că Ion Ceauşescu, fratele mai mic al fostului lider PCR, i-a fost naş de botez lui Alexandru, băiatul cântăreţei.

„Pentru Nicolae Ceaușescu n-am prea cântat, ci pentru Ion, fratele lui Nicolae, și pentru Nicu Ceaușescu, fiul lui. Ion îmi știa toate versurile, de pe rost, dacă te încurcai te completă el, îi plăcea piesa ‘Aseară fusei la bal și m-a furat un țigan!’, nici nu mai știu toate versurile, era o piesă la modă p-atunci, fiecare solist avea versurile lui. Pe Ion Ceaușescu l-am ales ca naș pentru fiul nostru, Alexandru e botezat de el. Ion Ceaușescu a murit anul acesta, din păcate nu am ajuns la înmormântare, din cauza pandemiei”, a mai povestit artista.

Nicolae Ceauşescu o aprecia enorm pe Catanga

Îndrăgita solistă de muzică lăutărească are amintiri frumoase şi cu Nicușor, fiul soţilor Ceaușescu. Conform Corneliei Catanga, acesta o aprecia enorm.

“Nicușor ne plăcea enorm ca artiști, și pe mine și pe soțul meu, Aurel Pădureanu. El a zis să stăm pe lângă el, la petreceri, îi cântam piese de inimă albastră. Pe atunci, Nicușor era îndrăgostit de Jeanina Matei, superba solistă, venea cu ea. Apoi ea s-a mutat în Italia, i-a despărțit Elena Ceaușescu. N-o suporta că era foarte frumoasă. El însă o sorbea din priviri, stăteau cuminți și asistau la petrecere”, a mai mărturisit aceasta.