Cum făceau cumpărături Elena și Nicolae Ceaușescu. Ce îi cerea mereu dictatorul lui Pacepa

Cum făceau cumpărături Elena și Nicolae Ceaușescu. Ce îi cerea mereu dictatorul lui Pacepa

Elena Ceaușescu nu renunța la exigența sa și la reguli nici atunci când mergea la cumpărături. Cum decurgea o zi de acest gen din viața cuplului dictatorial și ce îi cerea președintele lui Pacepa de fiecare dată?

Cum făceau cumpărături Elena și Nicolae Ceaușescu?

Soția fostului președinte comunist adora bijuteriile și avea o colecție impresionantă, deși mulți au considerat-o de-a lungul vremii o femeie deloc frumoasă. Prima Doamnă nu rata nicio ocazie să-și achiziționeze piese vestimentare sau accesorii noi, așa că la fiecare deplasare în străinătate profita la maximum. În același timp, ea se plângea de prețurile mult prea mari, dar tot alegea să-și mărească garderoba. Deși avea la dispoziție multe obiecte la care românii puteau doar să viseze, Elena a ales să poarte doar verigheta pe teritoriul țării, în afara României bucurându-se de celelalte frumuseți.

Mai multe magazine de bijuterii, care făcuseră bani buni de la Elena, și în trecut, își trimiseseră noile lor colecții la Waldorf Astoria. Cutiile fuseseră acum deschise și pregătite într-o cameră aflată în apropierea apartamentului prezidențial, păzită strașnic afară. Hai să vedem de ce ai făcut rost pentru mine. Deschide-le pe toate”, a comandat Elena nerăbdătoare, în timp ce se așeza confortabil pe un fotoliu”, scrie fostul general de Securitate în cartea sa, conform Historia.

Cum făceau cumpărături Elena și Nicolae Ceaușescu? Ce îi cereau în mod special lui Pacepa?
Cum făceau cumpărături Elena și Nicolae Ceaușescu? Ce îi cereau în mod special lui Pacepa?

Ce îi cereau lui Pacepa?

În deplasările de peste hotare, lui Pacepa i se cerea să organizeze la reședință expoziții cu mărfuri ale negustorilor locali, în special cele cu țesături și bijuterii, iar negocierile erau la sânge.

Acesta avea dese deplasări peste hotare, mergând odată chiar și în Tokio, de unde a venit cu o adevărată colecție de porțelanuri. Majoritatea bijuteriilor au ajuns mai târziu la muzee sau la casele de licitații, unele au fost furate, iar altele distruse la Revouție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI