21 sept. 2022 | 15:57

Confesiunea Reginei Elisabeta a II-a făcută pe patul de moarte. Cuvintele puternice pe care suverana le-a spus unui preot

Monden
Confesiunea Reginei Elisabeta a II-a făcută pe patul de moarte. Cuvintele puternice pe care suverana le-a spus unui preot
Confesiunea Reginei Elisabeta a II-a făcută pe patul de moarte.

Luni, 19 septembrie 2022, regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată, după un amplu program de ceremonii la care au participat sute de lideri ai lumii, dar și mii de oameni simpli care au iubit-o. Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani, după o domnie de șapte decenii pe tronul Marii Britanii. Înainte cu doar câteva zile de a muri, regina s-a confesat unui preot. Ce cuvinte puternice a rostit suverana!

Confesiunea Reginei Elisabeta a II-a făcută pe patul de moarte

Regina Elisabeta a II-a a murit la data de 8 septembrie 2022, la castelul Balmoral. De altfel starea sa se înrăutățise brusc în ultimele zile. Tot atunci a fost vizitată și de reverendul Iain Greenshields, în vârstă de 68 de ani, căruia i s-a confesat. Potrivit dezvăluirilor preotului, suverana a murit fără regrete.

Reverendul s-a aflat Castelul Balmoral chiar în weekendul de dinainte ca regina Elisabeta a II-a să-și piardă viața. El a povestit, ulterior, pentru ABC News că regina Elisabeta a II-a era într-o formă bună înainte de a muri, ba chiar a glumit cu acesta că-l va trimite la Turnul Londrei.

Reverendul a mai spus că domnia reginei s-a bazat pe credința pe care a avut-o și pe care nu și-a pierdut-o niciodată.

„Ea a povestit de-a lungul timpului că înainte de a fi proclamată regină i-a cerut lui Dumnezeu înțelepciune. Iar aceasta a persistat de-a lungul vieții ei.”, a spus preotul, adăugând: „Am vorbit despre credința ei, chiar mi-a spus că nu are regrete.”

„Avea o memorie excepțională”

Reverendul Greenshields nu avea însă habar că acelea aveau să fie ultimele zile din viața reginei. El a mai spus că regina și-a folosit puterea slujba multor persoane.

„Este pur și simplu sfâșietor că o femeie care a fost atât de importantă, care a avut un rol atât de important în viețile noastre, nu mai există.”, a mai povestit el.

Reverendul a mai precizat că în ciuda vârstei și a fragilității sale, era cu totul o altă persoană atunci când începea să vorbească.

„Avea o memorie excepțională, știa totul despre tine, de parcă și-ar fi făcut temele chiar înainte de a te primi.”, a mai spus el.

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată alături de soțul ei Prințul Philip, la Capela Memorială Regele George al VI-lea de la Castelul Windsor. Suverana comandase capela memorială în anul 1962 şi a denumit-o după tatăl său. De asemenea, regele George şi soţia sa, Regina Mamă, sunt înmormântaţi acolo, împreună cu fiica lor mai mică, prinţesa Margareta.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Marile schimbări în imobiliare. Ce locuințe au ajuns la modă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro