08 feb. 2023 | 15:12

Cod galben de ger în România. Vine prăpădul, ce zone sunt afectate

Vremea Meteo
Cod galben de ger în România. Vine prăpădul, ce zone sunt afectate
Valul polar aduce noi condiții de ger în Europa

Cod galben de ger în România! Zilele trecute vorbeam de noua prognoză meteo, și aveam speranțe că temperaturile vor mai crește, dar astăzi meteorologii anunță că Europa se pregătește pentru vreme rece în următoarele zile, în condițiile în care din această seară sunt prognozate temperaturi sub zero grade și posibile ninsori. Din păcate, același lucru este anunțat și de ANM la nivel local, emițând un nou Cod galben de ger în România, care anunță valori termice extreme în cel puțin 13 județe.

Valul polar aduce noi condiții de ger în Europa

Meteorologii europeni anunță că februarie, ultima lună a iernii meteorologice, va fi probabil cea mai instabilă lună. Presiune scăzută în general aproape de vest și sud-vestul continentului, se extinde pe alocuri în Marea Britanie și în nordul Europei.

Cu toate acestea, se pare că există un semnal despre un nou val polar, alături de acesta fiind posibile riscuri de precipitații sub formă de ninsoare, cel puțin în centrul și estul continentului.

Meteorologii anticipează că noile condițiile mai reci s-ar putea răspândi și în sud, cu un risc de precipitații  în toate părțile, pentru scurt timp, pe fondul sistemelor de joasă presiune care se deplasează spre est și al presiunii înalte care se formează în vest, dar în general, vor fi ceva mai temperate și instabile.

Vezi și: Anticiclonul polar rămâne în urmă, vine primăvara în România! Zonele în care se încălzeşte brusc în perioada următoare

ANM a emis Cod galben de ger în România

Dacă ieri vorbeam de un cod galben care anunța un val de frig, dar numai în zonele de depresiune și ceva mai accentuate în sud, astăzi ANM a emis un Cod galben de ger în România pentru cel puțin 13 județe din țară. Conform antenționării meteorologilor ANM, cele mai afectate județe vor fi, după cum urmează:

  1. Botoşani,
  2. Iaşi,
  3. Vaslui,
  4. Suceava,
  5. Neamţ,
  6. Bacău,
  7. Maramureş,
  8. Bistriţa-Năsăud,
  9. Mureş,
  10. Harghita,
  11. Covasna,
  12. Sibiu,
  13. Braşov.

 

Perioada de atenționare anunțată de ANM, prin acest nou Cod galben de ger, este între 8 și 11 februarie, fiind anunțată  vreme deosebit de rece, ger persistent:

„În cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureșului și Moldovei, vremea va fi deosebit de rece, mai ales noaptea și dimineața va fi ger, iar temperaturile minime se vor situa în general între -25 și -18 grade.

Nopțile și diminețile vor fi local geroase și în restul țării, astfel că temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -18 și -8 grade.”, anunță ANM în avertizarea de Cod galben de ger.

Un alt element de menționat este că până la această oră, cel puțin în București, a nins pentru o scurtă perioadă de timp, iar valorile termice de la această oră înregistrează cel mult 1 grad.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
REGELE CHARLES, GRAV BOLNAV! Casa Regală se pregătește de MOARTE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro