Ciorba e prea acră? Ingredientul din bucătărie care te salvează de la această problemă enervantă

Ciorba e prea acră? Ingredientul din bucătărie care te salvează de la această problemă enervantă
Cum dregi ciorba acra

Trucurile sunt mereu binevenite în bucătărie, deoarece ele pot chiar salva gustul sau aspectul unui preparat. Sunt multe trucuri pentru o gospodină. Spre exemplu, dacă ciorba este prea acră nu trebuie să crezi că ai dat greș, deoarece se poate repara foarte simplu. Nici măcar în bucătăriile marilor restaurante nu iese mereu totul perfect, așa că trucurile sunt mereu binevenite.

Trucul care te ajută să repari ciorba prea acră

Spre exemplu, ca să repari o ciorbă prea acră se adaugă câteva linguri de smântână lichidă. Sau poți să maschezi acreala adăugând câteva bucățele de ceapă caramelizată. Evident, se poate dilua oricând întreaga zeamă doar adăugând apă. Dar mai sunt și alte trucuri utile în bucătărie pe care oricine trebuie să le cunoască.

Dacă vrei ca ouăle să nu se mai crape la fiert, poți pune sare în apa în care ele fierb. Dacă faci compot, ține minte să adaugi fructele pentru compot în apa care deja dă în clocot, pentru a le păstra savoarea, și nu le mai pune la fiert încă de la început, în apă rece.

Dacă gătești fasole, adaugă ulei vegetal în cea de-a doua apă în care se fierbe fasolea, căci așa îi vei face bine stomacului. Când boabele se fierb, se pot transfera în vasul în care se prepară mâncarea.

Alte trucuri utile în bucătărie

Dacă vrei să cureți ghimbir, nu ai nevoie de un instrument special pentru asta, ci o lingură de metal este mai mult decât suficientă. După ce se frământă aluatul pentru patiserie, acesta se lasă cel puțin 30 de minute la frigider. Dacă ai nevoie de foaie, se poate întinde în forma dorită și apoi se așază tava cu totul la frigider.

Un alt truc spune că pentru a prelungi viața bananelor trebuie să le înfășori codițele în folie de aluminiu. Dacă vrei ca fructele să se coacă mai mult, atunci păstrează-le într-o pungă de hârtie închisă.

Dacă vrei să afli când este bun de mâncat un avocado, poți face asta prin desprinderea codiței. Dacă ea se îndepărtează ușor și vezi conținutul verde, atunci este momentul să îl consumi.

Dacă nu se desprinde, acesta trebuie lăsat să se coacă. Un alt truc spune că trebuie să pui mâncărurile calde în farfurii calde și mâncărurile/băuturile reci în farfurii/pahare reci. Așa, măncărurile și băuturile rămân pentru mai multă vreme calde sau respectiv reci. Un al truc spune să adaugi câteva boabe de orez în solniță să absoarbă umezeala.