Toate gospodinele trebuie să aibă zarzavat în casă pentru a prepara ciorbă în sezonul călduros. Află că este extrem de ușor să faci câteva borcane pentru iarnă, iar toată lumea o să îți laude talentele din bucătărie!
Zarzavatul pentru ciorbă le salvează pe toate gospodinele iarna. În momentul în care legumele nu mai pot să fie luate din propria grădină, este necesar să te bazezi pe faptul că poți să abordezi tot felul de rețete datorită borcanelor puse la păstrare în camară.
O să ai nevoie de 1 kilogram de ceapă, 1 kilogram de morcovi, 1 kilogram de ardei grași, 1 kilogram de sare neiodată, 1 kilogram de roșii și 1 kilogram de mărar și pătrunjel pentru această rețetă delicioasă. Cântărește legumele după curățare pentru a te asigura că totul o să iasă ca la carte.
Începe prin a tăia ardeii și ceapa în cubulețe și a da morcovii prin răzătoare. Mărunțește pătrunjelul și mărarul, apoi dă roșiile prin blender după ce au fost tăiate în bucăți. Te poți folosi și de mașina de tocat carne pentru acest pas, iar apoi pune tomatele într-un bol unde o să fie amestecate, ulterior, cu sarea.
Adaugă ceapa, mărarul, pătrunjelul, ardeii grași și morcovii într-un castron și amestecă bine, apoi pune roșiile amestecate cu sarea. Continuă să amesteci până când ajungi la rezultatul pe care îl dorești, apoi pune zarzavatul în borcane. Păstrează recipientele într-un loc răcoros și întunecat.
Rețeta de zarzavat cu păstrânac este delicioasă, așa că trebuie să faci câteva borcane pentru iarnă. O să ai nevoie de 3 kilograme de roșii, 1 kilogram de țelină, păstârnac și rădăcină de pătrunjel, 1 kilogram de morcovi, 2 legături de pătrunjel, 1 legătură de frunze de țelină și 3 linguri de sare pentru murături.
Începe prin a pune o oală cu apă la fiert și adaugă o linguriță de sare în momentul în care a dat în clocot. Amestecă bine până când se topește și pune roșiile, lăsându-le să se opărească. Tomatele trebuie să se răcească, apoi să fie decojite și tocate în cuburi mici.
Rădăcinoasele trebuie să fie date pe răzătoare, iar verdeața tocată mărunt. Amestecă legumele și verdeața cu sare, apoi adaugă roșiile. Lasă amestecul timp de 10-15 minute, apoi scurge lichidul lăsat de tomate și pune zarzavatul în borcane.
Adaugă puțin din lichidul scurs și lasă recipientele la fiert într-o oală timp de aproximativ o oră, apoi depozitează borcanele în cămară, la un loc răcoros și întunecat pentru a te asigura că o să te bucuri de zarzavat toată iarna.
Folosește 2 rădăcini de păstârnac, 6 morcovi, 1 țelină de mărime medie, 2 rădăcini de pătrunjel, 1 ceapă galbenă, 1 ardei capia, 1 ceapă roșie, 1 ardei alb, frunze de țelină, sare pentru murături și frunze de pătrunjel. O să ai parte de zarzavat pentru ciorbă toată iarna dacă folosești această rețetă de succes!
Începe prin a curăța zarzavaturile și a le spăla. Ele trebuie să fie tocate în cubulețe și puse în borcanele sterilizate. Adaugă o lingură de sare și apă rece din plin deasupra. Scutură recipientele pentru a dizolva sarea și a scăpa de bulele de aer.
Apoi, pune capacele și lasă borcanele la fiert în bain marie pentru o oră. În momentul în care sunt gata, ele trebuie să fie lăsate într-un spațiu perfect de depozitare pentru ca familia ta să se bucure de cele mai delicioase ciorbe și în sezonul răcoros.