De câte ori ați încercat să decojiți o banană de pe tulpină și ați rămas cu un fruct învinețit și îndoit? Uneori nici măcar nu reușești să o deschizi! Dacă de fiecare dată rămâi cu banane sfărâmicioase, s-ar putea să fie din cauză că mănânci bananele greșit. Iată cum să decojești corect o banană, ca să nu mai ajungi în această situație. S-ar putea crede că nu există un singur mod corect de a mânca o banană, dar se pare că există.
Deși o banană deformată și coaptă nu este o mare problemă dacă o arunci într-un smoothie sau dacă adaugi câteva felii în fulgii de ovăz, nu arată atât de apetisant dacă o ronțăi crudă ca o gustare. Din fericire, nu trebuie să vă mai chinuiți. Suntem pe cale să vă dezvăluim modul corect de a mânca o banană. Și totul începe cu modul în care o decojești.
Vedeți, tulpina bananei comune, specia care aprovizionează rafturile supermarketurilor, este cea mai dură parte a fructului. Când te oprești să te gândești la asta, cu siguranță are sens de ce ar trebui să fie atât de robustă. Tulpina este locul în care fructul se atașează de restul ciorchinelui și este cea care este responsabilă pentru menținerea bananelor atașate de plantă. Încercarea de a o deschide prin ciupirea celei mai dure părți a fructului va fi mai dificilă decât spargerea din orice alt punct. De aceea, există o alternativă mai eficientă.
Este imposibil să nu fi văzut cum cresc bananele într-un copac, dar știați că ceea ce noi considerăm a fi „partea de jos” este de fapt partea de sus? Bananele cresc de la tulpină în sus!
Așadar, contrar modului în care majoritatea dintre noi am procedat toată viața, cel mai bun mod de a decoji o banană este de fapt cu susul în jos, care este de fapt partea dreaptă. Prin ciupirea vârfului de jos, puteți deschide banana fără să vă chinuiți să rupeți tulpina încăpățânată. Nu decojiți bananele de la tulpină. Ciupește-le de vârf, sau ceea ce majoritatea oamenilor consideră a fi „partea de jos”.
Ca un bonus, această metodă vă ajută, de asemenea, să vă debarasați de masa neagră enervantă din vârful bananei. Contrar zvonurilor care circulă în jurul a ceea ce este de fapt această parte a bananei, care variază de la ouă de păianjen până la o sămânță sterilă, este de fapt ceea ce a rămas din perioada în care banana era o floare, potrivit unei cercetări publicate în Annals of Botany.
Întotdeauna am știut că bananele sunt o opțiune de gustare extrem de sănătoasă, plină de o mulțime de vitamine și nutrienți. Dar, v-ați întrebat vreodată care sunt, de fapt, efectele secundare atunci când mâncați banane în fiecare zi? De fapt, consumul de banane poate face destul de mult pentru corpul tău atunci când le mănânci în mod regulat.
Deși acesta este cazul, este important să vă amintiți să nu exagerați, deoarece chiar și în cazul bananelor există o limită înainte ca acestea să înceapă să devină dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră. Așadar, în general, să te limitezi la 1 până la 3 pe zi, este ideal. Acestea sunt efectele secundare pe care ai putea începe să le experimentezi după ce ai mâncat o cantitate sănătoasă de banane în fiecare zi.
Un efect secundar al consumului regulat de banane ar putea fi faptul că numărul de pe cântar începe să scadă. Acest lucru se datorează naturii proteice și bogate în fibre a bananelor, lăsându-vă să vă simțiți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp și, în cele din urmă, mai puțin predispus la gustări.
Triptofanul, un aminoacid care te face să te simți somnoros, se găsește în banane, motiv pentru care consumul unei banane la sfârșitul zilei te poate face să te simți gata de culcare. Pe lângă triptofan, bananele conțin și magneziu și potasiu, ambele acționând ca relaxanți musculari, care te ajută să adormi mai ușor.
Un intestin nesănătos poate duce la diverse probleme în tot corpul, așa că lucrarea asupra microbiomului dvs. ar trebui să fie o prioritate de top. Consumul de banane ar putea fi o modalitate excelentă de a vă îmbunătăți sănătatea intestinului. O analiză a unui studiu din 2017 în Nutrition Bulletin a arătat că bananele conțin amidon rezistent, care funcționează pentru a crește producția de acizi grași cu lanț scurt – care sunt esențiali pentru sănătatea intestinului.
Cancerul de rinichi este o boală gravă, așa că doriți să faceți tot ce puteți zi de zi pentru a vă reduce riscul de a fi diagnosticat. Datorită nivelului ridicat de compuși fenolici antioxidanți care se găsesc în banane, fructul nostru galben preferat vă poate ajuta să vă reduceți riscul doar prin consumul lor. Potrivit unui studiu suedez, femeile care au mâncat între patru și șase banane pe săptămână au reușit să își reducă la jumătate riscul de a dezvolta cancer de rinichi. Acesta este cu siguranță un motiv pentru a adăuga bananele pe lista de cumpărături.
Vorbim despre modul perfect de a vă începe ziua – și mai ales ca o gustare înainte sau după antrenament. Consumul unei banane în fiecare zi nu numai că vă va împiedica să vă simțiți obosiți pe parcursul zilei, dar vă va îmbunătăți și performanța sportivă. Un studiu PLOS One din 2012 a găsit o corelație directă între consumul unei banane și creșterea nivelului de energie la atleții de sex masculin care concurează în curse de ciclism pe distanțe lungi, așa că păstrarea unei banane în geanta ta ar putea fi gustarea perfectă pentru a-ți oferi impulsul de care ai nevoie.
Pun pariu că nu ți-ai dat seama niciodată că dacă mănânci o banană îți poate îmbunătăți memoria. Ei bine, potrivit BCC, poate. Bogăția în vitaminele B este cea care conferă bananelor puterea de a susține funcția de memorie, precum și de a proteja creierul. Studiile au descoperit că studenții care mănâncă banane au rezultate mai bune la examene, precum și că învață mai eficient. Este timpul să luați niște banane.
Căutăm în mod constant noi modalități de a ne îmbunătăți sănătatea pielii și, aparent, ar putea începe și se poate termina cu bananele. Vitaminele și mineralele din banane, în special manganul, acționează pentru a crește nivelul de colagen și, astfel, pentru a vă repara pielea. Totul, de la acnee la riduri și până la pielea uscată, poate începe să se limpezească imediat ce termini banana. Este atât de simplu.
Trebuie să mulțumiți vitaminei A din banane pentru îmbunătățirea vederii dumneavoastră. Institutul Național de Sănătate evidențiază trei lucruri care vin odată cu ingerarea vitaminei A. Protejarea ochilor, menținerea unei viziuni normale și chiar îmbunătățirea vederii pe timp de noapte. Nu numai că este incredibil de ușor să ai la îndemână o banană pe care să o mănânci ca gustare, dar și beneficiile pentru sănătate, precum acesta, sunt imense.
Apropo de banane, ai auzit că dieteticienii susțin ideea, conform căreia, cojile de banane te ajută să slăbești și să dormi mai bine?