15 apr. 2020 | 16:36

Cine primește bani în plus, în plină criză. Florin Cîțu anunț pentru români

Știri generale
Cine primește bani în plus, în plină criză. Florin Cîțu anunț pentru români
Florin Cîţu, declaraţii de ultim moment despre rectificarea bugetară

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, prezintă proiectul de rectificare bugetară. Vezi cine va primi cei mai mulți bani.

Cine primește bani în plus la rectificare

Șeful de la Finanțe, Florin Cîțu, face declarații de ultim moment despre rectificarea bugetară, chiar cu jumătate de oră înainte de ședința de Guvern în care aceasta ar trebui să fie discutată și aprobată.

Vor fi direcționați mai mulți bani pentru sistemul de sănătate, la fel și pentru asistența socială, și vor fi alocate fonduri pentru plata șomajului tehnic.

„Deficitul crește la 6,7% din PIB. Din economia internă vom încasa mai puțin cu peste 20 de miliarde de lei. Pe net veniturile scad cu 19,4 miliarde de lei, pentru că primim bani de la Comisia Europeană, 3,8 miliarde de lei.

Este clar că economia privată este într-o perioadă de menținere a capacității de preducție.

Se majorează cheltuielile la fondul de rezervă cu 3 miliarde de lei. Până la următoarea rectificare, în cazul în care avem nevoie de resurse, putem să luăm acești bani din fondul de rezervă.

La ministerul Sănătății se adaugă 3,8 miliarde de lei. Sunt două ministere care primesc bani la această rectificare“, a declarat ministrul Finanțelor.

Florin Cîțu, anunț despre șomajul tehnic

Un alt minister care va beneficia de un buget mai mare va fi Ministerul Muncii și Protecției Sociale, deoarece au fost adoptate multe măsuri de sprijin pentru cei afectați de criza provocată de pandemia de noul coronavirus, și aici de referim la șomajul tehnic, acordarea unei indemnizații de până la 75% din salariul mediu brut pe economie.

Cheltuielile cu asigurările sociale cresc cu peste 6 miliarde de lei

Cheltuielile cu asigurările sociale cresc cu peste 6 miliarde de lei

Crește cu 8,1 miliarde lei crește doar bugetul Ministerului Muncii. Cheltuielile cu asigurările sociale cresc cu peste 6 miliarde de lei (șomajul tehnic și alte cheltuieli de sănătate).

Nu vom crește taxele anul acesta. Vom injecta bani în economie. Rambursăm anticipat TVA.

Sunt bani pentru investiții. În rectificare nu a fost tăiat niciun ban de la niciun minister. Din contră, a fost suplimentat bugetul minsterului Dezvoltării cu 1 miliard de lei. Nu se umblă la investiții.

Avem puterea să avem o revenire rapidă anul viitor care doar să anuleze scăderea de anul acesta sau în cel mai bun caz, să ieșim pe plus după cei doi ani“, sunt declarațiile lui Florin Cîtu, șeful de la Finanțe.

 

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Cea mai puternică rugăciune pe care nu ai voie să o citești. Și preoții se feresc de ea. Răul se poate întoarce asupra ta
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro