Cine este Ștefan Mandachi de la ”Șef sub acoperire”. A declanșat un adevărat fenomen național cu ideile sale

Cine este Ștefan Mandachi de la ”Șef sub acoperire”. A declanșat un adevărat fenomen național cu ideile sale
Cine este Ștefan Mandachi

Ștefan-Valentin Mandachi s-a născut pe 11 februarie 1986, în Călărași. Este fondatorul mai multor francize, printre care putem enumera și cel mai mare lanț de restaurante cu specific grecesc, de tip servire, din România dar și din estul Europei. „Spartan” este una dintre cele mai profitabile afaceri ale antreprenorului. Cu toate acestea, la bază, profesia lui Ștefan este cea de avocat.

Începutul profesional al lui Ștefan Mandachi

Ștefan s-a născut în Călărași, dar la scurt timp familia s-a mutat în Suceava. În Suceava a urmat cursurile școlii primare „Ion Creangă”, dar și ale Colegiului Național „Petru Rareș”. A continuat să continue cu studiile superioare, în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Drept. În cadrul aceleiași universități, a urmat masterat în Științe Penale. Ștefan face parte din Baroul Suceava ca avocat definitiv din anul 2009.

După ce a terminat facultatea a profesat ca și avocat. Cu toate acestea, a fost mereu atras de activități antreprenoriale, așa că a lucrat, în paralel, și la afaceri. Ștefan Mandachi a fost pasionat de afaceri încă din perioada liceului, însă a fost îndrumat către studii de drept.

După mai multe încercări a deschide diferite afaceri în timpul facultății, în anul 2012 a deschis un restaurant cu servire rapidă. Restaurant „Spartan” era un concept nou cu specific grecesc. Afacerea s-a extins, iar în 2013 s-a deschis o a doua locație, în Uvertura Mall Botoșani. În timp, Spartan s-a dezvoltat până în punctul în care are 41 de restaurante deschise.

Ștefan Mandachi, primul „Șef sub acoperire”

Emisiunea „Șef sub acoperire” nu este un concept nou, dar apare pentru prima oară în România. Ștefan Mandachi este primul ce se va deghiza într-un oarecare muncitor pentur a-și testa angajații. A devenit celebru după ce a dat startul unui manifest, „România vrea autostrăzi”. Ștefan a construit 1 metru de autostradă ca și o formă de protest împotriva lipsei de autostrăzi de pe teritoriul României.

Pentru a nu fi recunoscut de către angajații săi, Ștefan va fi costumat și va intra sub acoperire în propria companie. El trebuie să vadă mai de aproape cum funcționează lucrurile, ce probleme sunt, care sunt angajații model, dar și ce probleme personale au aceștia și cu ce se confruntă. Ștefan Mandachi trebuie să-și intre foarte bine în rol pentru a nu fi descoperit.

„A fost o experiență revelatoare. Mi-am descoperit angajații și am privit afacerea cu alți ochi, dintr-o nouă perspectivă”, a spus Ștefan Mandachi

Ce îl motivează pe Ștefan Mandachi?

Cu toate că Ștefan este urmărit și apreciat de mulți oameni, și el are greutăți și obstacole pe care a trebuit să le învingă. Dar, a învățat din momentele ce au încercat să-i pună piedică și a devenit omul pe care îl cunoaștem astăzi. Afaceristul încearcă să ne ofere câteva sfaturi valoare ce sunt demne de urmat.

„Mi-e teamă să nu mor un ratat vocațional. Adică dacă mor, măcar să spun că am făcut ce mi-a plăcut. Eu nu vreau să mor cu ‹‹of›› în suflet. Am rămas cu semne de întrebare majore după ce n-a mai fost mama.

Am învățat că trebuie să lupți până în ultima clipă a vieții, așa cum a luptat ea, i-a fost extrem de greu, cumplit. Toată viața m-am temut să nu moară mama. Până nu a venit doctorul să îmi spună ‹‹condoleanțe››, nu am crezut că va muri. Până în ultima clipă i-am zis să fie supraom”, a povestit afaceristul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI