Cinci mașini din Galați au ars în parcarea unui bloc din zona centrală a municipiului. Cum s-a întâmplat totul

Cinci mașini din Galați au ars în parcarea unui bloc din zona centrală a municipiului. Cum s-a întâmplat totul
Cinci mașini din Galați au ars în parcarea unui bloc din zona centrală a municipiului. Cum s-a întâmplat totul

Marți seară, cinci autoturisme au ars în parcarea unui bloc din zona centrală a municipiului Galați, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Incendiu puternic în zona centrală la municipiului Galați

Potrivit sursei citate, la fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de pompieri cu apă și spumă, care au stins focul. Cercetările sunt continuate de oamenii legii și de pompieri pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat.

„La momentul sosirii primului echipaj de pompieri incendiul se manifesta cu violenţă la patru autoturisme. Acestea au ars aproape în proporţie de 100%. A fost salvat parţial al cincilea autoturism, care e ars rău pe lateral. Din primele informaţii, se pare că lângă el s-a declanşat incendiul, dar vântul l-a propagat în direcţie opusă. Se pare că incendiul a plecat din partea din spate a autoturismului, pe dedesubt”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Surse din cadrul anchetei susțin că focul ar fi fost plasat de cineva cu rele intenții, în spatele uneia dintre mașini, în zona rezervorului. De acolo, combustibilul s-a scurs către celelalte mașini care au fost cuprinse repede de foc.

„Din primele cercetări cauza probabilă a incendiului este acţiunea intenţionată, folosirea cu intenţie a sursei de aprindere şi a combustibilului pentru a genera incendiul”, a mai declarat col. Eugen Chiriţă.

Incendiu puternic într-un bloc din Pitești

Un incendiu a izbucnit marți dimineață într-un apartament dintr-un bloc de locuințe din Pitești. Echipele de intervenție au evacuat 30 de locatari. Pompierii au ajuns la fața locului cu trei autospeciale de stins incendii, o autoscară și un echipaj SMURD de prim ajutor calificat.

„În apartament se afla proprietarul cu vârsta de 89 de ani, care a fost preluat de către paramedicii SMURD şi transportat la spital. Alte 30 de persoane au fost evacuate de pe scară blocului. Proprietarul prezenta arsuri la faţă şi la un membru superior, în total aproximativ 9% din suprafaţa corpului”, a informat ISU Argeş.

Conform aceleiași surse, incendiul se manifesta violent la două dintre camerele apartamentului aflat la etajul patru. De asemenea, au fost afectate și conductele de apă care s-au fisurat, din cauza căldurii degajate.

Deoarece conductele de apă au fost afectate, apa a ajuns și în câteva apartamente de la etajele inferioare. Se pare că, cel mai probabil, cauza izbucnirii incendiului a fost o priză defectă, în care era conectat un consumator, spun specialiștii după primele verificări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI