Cetățeni afgani găsiți în timp ce încercau să treacă granița ilegal. Modul inedit prin care i-au depistat poliţiştii de frontieră

Cetățeni afgani găsiți în timp ce încercau să treacă granița ilegal. Modul inedit prin care i-au depistat poliţiştii de frontieră
Poliția de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II și Vărșand din județul Arad, au depistat 28 de cetățeni din Afganistan ce încercau să treacă ilegal granița. Proveneau din Turci și Siria și încercau să treacă frontiera în Ungaria. Atunci când au fost prinși, cetățenii afgani erau ascunși în automarfare, respectiv pe jos.

Cetățeni afgani prinși la graniță

În jurul ore 8, la data de 26.02.2021, un cetățean turc s-a prezentat la Trecerea de Frontieră Nădlac II pentru a ieși din țară. El se afla la volanul unui mijloc de transport ce era înmatriculat în Turcia și circula pe ruta Turcia-Cehia. În urma controlului autovehiculului, au fost descoperiți 5 cetățeni străini ascunși în compartimentul de marfă. În urma verificărilor, polițiști au descoperit că este vorba despre cinci cetățeni din Afganistan, solicitanți de azil. Este vorba despre trei minori și doi adulți cu vârste cuprinse între 14 și 27 de ani. Cei cinci au declarat că s-au urcat pe ascuns în marfar, fără știrea șoferului.

La puțin timp după această întâmplare, polițiștii de frontieră au efectuat controlul amănunțit asupra altor două vehicule. Cele două erau conduse de un bulgar, respectiv un turc. Cei doi transportau piese auto și țevi hidraulice, urmând să fie duse în Germania și Franța. În timpul verificării, s-au descoperit zece cetățeni străini. După alte verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii erau tot din Afganistan. De data aceasta, cu vârste cuprinse între 16 și 61 de ani.

Cetățeni străini, prinși de către poliția de frontieră

Pe data de 27.02.2021, în jurul amiezii, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand au descoperit șase persoane ce încercau să treacă granița ilegal. Erau ascunse în compartimentul de marfă a unui autovehicul ce transporta plăci de PAL, între România și Polonia. Cele șase persoane au vârsta cuprinsă între 11 și 30 ani, provenind din Afganistan și Siria.

În aceeași zi, în jurul orei 22:00, polițiștii de frontieră au observat cinci persoane ce se deplasau pe jos, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră. Polițiștii au folosit autospeciala cu vedere pe timp de noapte. Cetățenii prinși proveneau din Turcia și aveau vârste cuprinse între 20 și 65 de ani. O acțiune similară s-a desfășurat și în cadrul Poliției de Frontieră Girișu de Criș. Aici, polițiștii de frontieră au depistat, pe timpul executării misiunilor specifice, doi cetățeni străini ce se deplasau pe jos. Ei se aflau în aproprierea liniei de frontieră și încercau să treacă granița ilegal în Ungaria. În urma verificărilor, s-a stabilit că cei doi erau din Siria, cu vârste cuprins între 26 și 33 de ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI