Ce se întâmplă la granița României. Este interzis fără test covid

Ce se întâmplă la granița României. Este interzis fără test covid
Ce se intampla la granita cu Romania

În contextul pandemic actual, se vor înăspri anumite reguli de circulație la graniță, începând cu săptămâna viitoare. Astfel că trecerea din România o să fie permisă numai călătorilor ce vor arăta un test negativ de coronavirus. Care sunt noile restricții de circulație.

Ce se întâmplă la granița României

Cei care vor să meargă în Bulgaria vor fi opriți la graniță ca să demonstreze cu un test negativ că nu sunt purtători ai virusului covid-19. Începând cu data de 29 ianuarie, conform autorităților bulgare, noile reguli se vor aplica la trecerea frontierei, încercându-se astfel să se combată răspândirea virusului și a noii tulpini.

Această măsură va intra în vigoare de la data de 29 ianuarie 2021 și va avea efect până în luna aprilie a acestui an. Scutiți însă de această nouă prevedere vor fi șoferii de camioane, dar și echipajele aeronavelor. Autoritățile bulgare au mai venit cu o completare ce se referă la faptul că testele trebuie să fie PCR.

Testele trebuie să fie efectuate cu maxim 72 de ore înainte de sosirea la graniță. Cei cu cetățenie bulgară care doresc să se întoarcă acasă, vor intra în carantină vreme de 10 zile. Regula se va aplica doar cetățenilor bulgari ce nu pot să prezinte un test negativ la graniță. Până la ora actuală, în Bulgaria au s-au înregistrat opt cazuri cu noua tulpină a coronaviruslui.

Ce restricții de circulație sunt în Marea Britanie și Germania

Premierul Boris Johnson a spus că Marea Britanie o să aibă nevoie de noi măsuri restrictive în ce privește răspândirea de coronavirus. Regulile de tranzit actuale interzic majoritatea călătoriilor din și spre alte țări. Printre aceste noi reguli este și prezentarea unui test negativ și o carantină de 10 zile. Guvernul britanic ia în calcul carantinarea pentru 10 zile în hoteluri, iar costurile trebuie suportate de cei care sunt depsitați pozitiv cu noul coronavirus.

Și Germania dorește o înăsprire a regulilor în contextul pandemic, iar duminică Guvernul german a adoptat noi reguli de circulație. Persoanele care doresc intrarea în Germania dintr-una din cele 30 de țări cu rate ridicate de infecții vor fi nevoite să prezinte, la fel ca în Marea Britanie și Bulgaria, un test negativ la graniță.

Cei care călătoresc din țări ca Cehia, Portugalia, Spania, Egipt și SUA, vor trebui să prezinte acest test la frontieră. Însă România nu este printre cele 30 de țări, dar este inclusă pe lista cu regiunile de risc. Cei care circulă din România în Germania o să fie nevoiți să respecte carantina de 10 zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI