30 dec. 2022 | 09:07

Cerul a îmbrăcat tricoul naționalei Braziliei, după dispariția „Regelui Pele”. Ce fotografie a publicat NASA pe contul oficial de Twitter

Știri generale
Cerul a îmbrăcat tricoul naționalei Braziliei, după dispariția „Regelui Pele”. Ce fotografie a publicat NASA pe contul oficial de Twitter

Moartea legendarului fotbalist Pele a stârnit emoție și durere, iar reacțiile au sosit din toată lumea. Agenţia spațială americană (NASA) a publicat pe contul oficial de Twitter o imagine în care constelația „Sculptor” pare „vopsită” în culorile Braziliei. Fotografia a fost foarte apreciată în mediul online și în doar zece ore a fost distribuită de aproape 20.000 de oameni.

Constelația Sculptor, în culorile Braziliei după moartea lui Pele

Fotbalul mondial a îmbrăcat haine de doliu, după ce s-a stins brazilianul Pele, singurul jucător care a câștigat de trei ori Campionatul Mondial de Fotbal. Au sosit mesaje și amintiri de pe toată planeta și chiar de dincolo de ea. Agenţia spațială americană (NASA) a marcat momentul și a postat pe contul oficial de Twitter o imagine în care o constelație pare zugrăvită în culorile Braziliei: verde, galben și albastru. Este vorba de micuța constelație Sculptor.

Site-ul planetariubm.ro susține că această constelație este este situată la sud de planul ecliptic. Prima oară a fost cartografiată de astronomul francez Nicolas Louis de Lacaille în anii 1751-1752.

Pe harta lui a fost reprezentată ca un bust sculptat și cu uneltele artistului. Prima oară i s-a spus „Apparatus Sculptoris”, „Atelierul Sculptorului”, iar mai târziu s-a ajuns la un termen prescurtat, Sculptor”. Această costelație are patru stele principale în asterismul său și conține 18 obiecte cu denumiri Bayer/Flamsteed. Are graniță cu constelațiile Cetus, Aquarius, Piscis Austrinus, Grus, Phoenix și Fornax. Cea mai strălucitoare stea a sa este Alpha, situată la 680 de ani lumină de Terra.

Stadionul Wembley, luminat în memoria lui Pele

Dispariția lui Pele a fost omagiată și la Londra. Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a anunţat că celebrul arc de oţel de la stadionul Wembley a fost luminat în culorile Braziliei.

„Toţi cei care iubesc fotbalul îl iubesc pe Pele. Talentul său unic a luminat jocul şi a inspirat fotbalul. Gândurile noastre se îndreaptă către familia lui, către Confederaţia de fotbal din Brazilia şi poporul brazilian”, a anunţat FA, conform BBC.

Pele a murit la 82 de ani în spitalul Albert Einstein din Brazilia.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Curg veștile proaste de la ANM. Cum va fi vremea astăzi
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani cash
Capital.ro
Miercurea din Săptămâna Luminată, tradiții și superstiții. Ce nu au voie femeile să facă în această zi
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro