Cele mai bune restaurante din lume în 2021. România are o singură locație lăudată

Cele mai bune restaurante din lume în 2021. România are o singură locație lăudată

Un restaurant din România a intrat într-un clasament al celor mai bune restaurante din lume în 2021, reușind să treacă de barierele puse de pandemie și să de adapteze. Care este locația din țara noastră lăudată de revista Forbes și pentru ce anume este apreciată, afli în rândurile de mai jos. Tot acolo vei descoperi și părerea autoarei articolului despre ce oferă România.

Cele mai bune restaurante din lume în 2021

Redactorii revistei Forbes au întocmit un top al celor mai bune restaurante din lume în 2021, România făcând și ea parte din clasament. Aceștia sunt de părere că Viscri 125 este una dintre cele mai bune locații, în domeniul culinar, în care s-a putut ajunge în 2021, apreciind-o pentru faptul că a reușit să se adapteze și să treacă prin pandemie.

„Unul dintre cele mai bune lucruri legate de vizitele în Transilvania este cazarea la fermele rurale. Viscri 125 este o piesă centrală a satului cu același nume, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și un loc în afara timpului.

Mi-a plăcut camera mea adorabilă, cu mobilierul ei din lemn verde și cufărul tipic săsesc cu modele florale. Chiar și mai bine a fost la cină, una preparată de bucătari din sat, cu legume din grădinile casei, cultivate din semințe rare.

Bucătarii lor au adaptat rețete tradiționale, pentru a valorifica din plin acele legume vechi exotice, făcând sarmale cu frunze de varză kale, supă de fasole cu varză neagră sau supă cremă de fenicul. O cină simplă de supă de legume și o mămăligă cu ciuperci a fost una dintre mesele mele preferate dintr-o călătorie de o săptămână prin România“, a scris autoarea articolului, Ann Abel.

Citește și: Condițiile de intrare în restaurante, cinema sau săli de sport. Ce trebuie să știe toți românii de azi, 9 ianuarie

România are o singură locație lăudată

La baza întocmirii clasamentului cu cele mai plăcute restaurante a stat spiritul de inovare, de adaptare în vremuri complicate.

„Anul trecut, când m-am săturat să citesc necrologurile restaurantelor, am decis să scriu în schimb scrisori de dragoste pentru aceste localuri. Am sperat că se întâmplă o singură dată, dar pandemia nu s-a încheiat și nici necrologurile. Dar totuși am reușit să mănânc bine, așa că am strâns mai multe scrisori de dragoste.

Aceste zece restaurante au prins viață pentru mine în ultimul an. Majoritatea merită sărbătorite pentru că s-au adaptat în aceste timpuri. Unele au stele Michelin, în timp ce altele nici măcar nu au meniuri. Toate mi-au amintit de originea cuvântului restaurant — a restaura, a îngriji, a face să mă simt complet“, a mai notat autoarea.

Alături de casa de oaspeți din Viscri, Forbes a inclus în clasament și un restaurant din Norcia (Italia), un altul din Tsaghkunk (Armenia), un mic restaurant din Sicilia, dar și restaurantul „Noor“ din Cordoba (Spania), care încearcă să exploreze mâncarea tradițională andaluză.

În top apare și „Bar Castañeda“ din Las Vegas (SUA), unde se poate servi o masă în cel mai autentic stil Old West.